tanthuset.blogg.se

Dagar som gått och våranna

Publicerad 2020-05-27 11:46:00 i Allmänt,

Förra veckan var det (nästan) vinter
Den här veckan är det (nästan) sommar
Med andra ord börjar det bli som vanligt, trots den sena, sega våren så exploderar naturen över en dag (nästan)
Det började i söndags.
Då fick vi det efterlängtade sjövattnet inkopplat, vi är fem hushåll som har tillgång till det, en skatt att ha faktiskt, speciellt om man har grödor som behöver vattnas, bilar som ska tvättas och det gjorde vi direkt i måndags, välbehövligt kan jag säga!
Förra tisdagen skulle vi få en leverans från IKEA, jo dag och tid var bestämda och verifierade flera gånger, så nu var entrén där möblerna skulle stå, såpskurad och klar
Inte fasen kom det några möbler! Däremot kom det ett sms från Postnord där jag fick välja leveransdag 25:e, 26:e eller 27:e....dvs den här veckan !!!! Jag valde 25:e men innan dess hann jag ringa Postnord men konversationen passar sig inte att delge er här. Jag kan i alla fall säga att "orsaken till att jag inte fick leverans den 19:e, var att paketen var för stora eller för tunga" ....Eftersom dom kom i måndags då, så måste dom ju har krympt eller blivit lättare???
Dom kom nämligen med den vanliga postbilen.... Men nu har jag levt med dåligt samvete ett par dagar, jag var inte så trevlig mot tjejen som svarade på Postnords kundtjänst...förlåt....
Nu står dom där i alla fall, så nu fattas det bara blommor till krukorna, det får bli en annan dag när växthusen öppnar "på riktigt" 
Igår var vi till LappStockholm, Lycksele. Sonens svärmor behövde skjuts till fotvårdaren, så vi åkte kl 8 och kom hem kl 16....En heldag med andra ord och 22 mil i bilen 😄 Dollar Store hann vi med två vändor, första medan hon var på "vård" sen ville hon också dit och det förstår jag, när man ändå är där, så får man passa på! 
Och det var nu det hände, den där naturexplosionen! Medan vi var borta hann björkarna slå ut...den vackra, skira, grönskan som jag älskar 💕
Och nu är det bråda tider! Helt plötsligt är det VÅRANNA!!!! Alltså dags för vårbruket 😊
Nu ska allt göras, i trädgårdarna arbetas det febrilt
....och vår hyresvärd har fullt upp med att harva, gödsla och allt som har med vårbruket att göra
....till måsarnas stora glädje! 
Jag njuter också av att se hur andra arbetar sen att det luktar skit, den smällen får man ta 😉

Så undrar Orsakullan idag:
Hus, lägenhet, bostadsrätt, villa eller husvagn med mera, man kan bo på olika sätt hur bor du?
Svar: Jag bor i hus men jag äger det inte, jag hyr...bra så! Då behöver man inte betala alla reparationer!! 
Ha det fint nu alla vänner! 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Paula

Publicerad 2020-05-27 12:31:57

Heeej, så ni var ute på äventyr och shoppade lite. Nog kan man bli tokig på leveranser som inte funkar, men fint blev det! Den skira grönskan håller faktiskt i sig även här, men nästa vecka ska bjuda på sommarvärme så det gäller att insupa skira grönska extra mycket nu dessa dagar. Att måsarna bevakar smörgåsbordet efter traktorn förstår jag men dom har haft mås-riksdag här på våra asfalterade gator också, har aldrig sett så mycket mås-skit! Nu är dom puts väck o inte städade dom efter sig heller...
Kram från pörtet

Svar: Vilka fräcka jäklar som inte städar efter sig, speciellt på gatorna!! Här i åkern gör det ju inget, tillför bara extra gödsel ;) Ja fy fasen vad slut jag var i går. Stackars M som inte hade träffat en enda människa på länge var dessutom så pratsugen, så Johan ringde i går kväll och frågade om vi hade fått skavsår i öronen! :D
Kram goa Paula <3
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2020-05-27 13:04:26

Haha ja du Postnord har jag haft många duster med :)
Fint det blev på din veranda. Vi har faktiskt inte heller köpt sommarblommor ännu för det har ju varit så kallt på nätterna men nu ska det väl gå bra hoppas jag :)
Ja visst är det underbart med den här ljusa grönskan.
Ha en fin onsdag kram på dig Mia <3

Svar: Tack Lisa <3 Jag älskar den här tiden på året, den bästa av tider, snön är borta och allt börjar grönska, det är lycka det :) <3 Kram!
Mia

Postat av: LillaSyster

Publicerad 2020-05-27 16:00:43

En helt underbar tid du går till mötes nu, björkarna när de är som allra bäst och skimrar i grönt! Jo tack 22 mil i bil för fotvård - det sätter perspektiv på det avlånga landet. Tycker inte att du ska ha dåligt samvete - det där var väl inga tunga möbler..... lite otympliga i hanteringen möjligt vis - men nä är man ett service företag som ska dela ut saker så är det där inget att gnälla över från deras sida =) Bra gjort av dig att ringa och kolla med dem. Snygga möbler var det också, nu vart jag lite sugen till balkongen - men vi sitter ju knappt där sen vi skaffade katterna, vill inte att de ska var där ute alldeles för högt att hoppa ner. Man vet ju aldrig vad de får för sig. Önskar dig en fortsatt skön vår!

Svar: Tack <3 Ha det så fint du också, du har ju din underbara altan <3
Mia

Postat av: Anta Snaque

Publicerad 2020-05-27 16:48:01

PostNord! Oj, oj, oj! Det finns ofta anledning till att fundera över vad detta företag sysslar med. Alla posttjänster blir dyrare och dyrare medan servicen blir sämre och sämre. Allt var inte bättre förr, men Posten var det!
Här har det också blivit vacker skir grönska. Så fräscht.
Njut försommarens fröjder! Må väl!

Svar: Njut du också av den ljuvliga försommaren <3 Kram!!
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2020-05-27 17:37:06

Vad roligt att våren nu satt full fart hos er. Och mycket har hänt vad gäller grönskan på ett par dagar. Härligt! Trevligt med en tur till "LappStockholm" ett helt nytt namn för mig. Ja, Lycksele känner jag till och har varit där några gånger. Men inte det andra namnet.
Förstår att du var upprörd när du ringde Post Nord. Och man kan ju undra hur de tänker. Just som att möblerna skulle ha krympt. Eller hade kanske postbilen andra leveranser med som gjorde att dina paket inte fick plats. Men nu är de på plats och det blev ju väldigt bra.
Önskar er nu fortsatt vackra vårdagar.

Svar: Jodu Ditte, vi har ett alldeles eget Stockholm här....men det är förstås lite mindre än ditt, kram!
Mia

Postat av: Emma Engström

Publicerad 2020-05-27 17:48:06

Men vad fint det blev, och med lite blommor när det kommer blir det ännu bättre tror jag! Blir ett litet lyft liksom :D KRAM <3

Svar: Tack Emma, jag längtar till blommorna kommer :) Kram!
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2020-05-27 18:19:08

sällan de som svarar i telefon är orsak till fel... men slutet gott 🙂

Svar: Nej, just det...det var ju inte hennes fel :(
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-05-27 18:45:47

Tror att era björkar ser lite annorlunda ut än våra, då de slår ut. Kanske för att det lövsprickningen tar några dagar på sig här. Såg på tv-vädret att nordligaste Sverige har det varmare än vad vi har längre söderut.
Det är er väl unt!
Känns som om vi haft vår jättelänge detta år. Helt ok för mig!Eller.. Jag gillar en utdragen vår, så att man hänger med lite i svängarna... Är tacksam om vi slipper frost på nätterna bara!
Konstiga typer på postnord. Men nu är det ju fina möbler på plats!
Ha det gott!

Svar: Jag tycker också om när våren är lång, så man kan njuta länge :) Ja, vi har verkligen haft sommarväder nu ett tag men det blir så intensivt!! :D Ha det så gott, Anna-Lena <3
Mia

Postat av: Znogge

Publicerad 2020-05-27 19:09:37

Så fint det blev med möblerna så där kommer ni att sitta bra. PostNord kan reta upp vem som helst så jag förstår precis din känsla där.
Så trevligt att komma ut på en liten tur. Här har vi allt på närmre håll men Dollar Store har jag aldrig besökt.

Det finns många fördelar med att hyra sitt boende!

God kväll!

Svar: Det kommer nog att bli bra när blommorna kommer på plats....hoppas jag ;) Ha en fin kväll, du också <3
Mia

Postat av: Heléna

Publicerad 2020-05-27 19:16:06

Härligt att även ni har fått känna av våren nu 😊 Trist när man inte får leveranser som beräknat, men det blev ju fint när de väl hade kommit på plats 😍 Hoppas du får en fin fortsättning på kvällen! Kram 💖

Svar: Detsamma till dig, Heléna <3
Mia

Postat av: Biggeros

Publicerad 2020-05-27 19:17:19

Tänk vilken förändring när våren kommer på en och samma gång. Här kom sommaren över en dag sådär. Mycket ska göras och gödslas. Skönt att hyra ett hus och slippa vissa reperations kostnader. Annars är det dyrt att ha hus. Skönt att ta en heldag och shoppa. Postnord är ett annat kapitel. Jag fick vänta 1 månad på utlandsleverans och jag väntar fortfarande på min mors brev....
Trevlig kväll
Kram

Svar: Men oj! Visst var det länge sen hon skickade brevet??? Om jag inte minns fel..... Kram!
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2020-05-27 22:08:28

Det är ju ofta att det blir en ketchup-effekt här i Sverige. Först ingenting och ingenting och sedan bara booooom. Då exploderar våren. Hos oss har den skira grönskan "lagt sig". Det räckte med några rejäla regnskurar och allt blev grön-grönt över en natt. Det hände nog för bara några dagar sedan.

PostNord är ju som alltid ett kapitel för sig... Men sittgruppen är ju jättefin på er välstädade altan.

Att du/ni bodde mitt i en åker har jag inte förstått förrän nu. Nja...

Att bo i ett hyrt hus är inte fel alls. Man slipper alla renoveringar och reparationer. Ungefär som att bo i en bostadsrätt, där HSB står för underhållet;-)

Svar: Jodu, vi bor mitt i smeten om man säger så :D åkrar på två håll.... men i år är första året det plöjs och sås här. Första året var roligare, då hade vi får inpå knuten :D
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2020-05-28 07:25:49

Härligt att våren nu kommit även till dig! Det är en alldeles ljuvlig tid nu!
Så fin liten sittgrupp - lagom för två. Hm ... PostNord ... vad ska man säga!)
Ha det gott!
Kram

Svar: Jag skriver nog inte vad jag tycker om Postnord ;) men nu har ju möblerna kommit, så jag får vara nöjd :D Kram!
Mia

Postat av: Susie på Stjärnarve...

Publicerad 2020-05-28 09:26:04

Gamla minnen kom över mig när du skrev om Lycksele. Vi var 4 pers och 2 taxar som skulle åka och titta på nån typ av racing. Det andra paret hade aldrig varit norröver, så vi åkte först till Dorotea där vi tog in över natten. På vägen dit så fick dom se några renar på vägen och var helt chockade - dom trodde dom var mycket större!? På morgonen skulle hundarna rastas ordentligt så vi körde mot Lycksele och vid en liten sjö tog vi en prommis. Då säger min väninna att det är ju tur att det inte finns björnar här som Lukas (deras jakttax) kunde jaga. Väl tillbaka i bilen så säger dom på nyheterna att en björn hade anfallit en man och hans hund i Dorotea..... Vi tog sen in på ett hotell inne i Lycksele trots att vi egentligen skulle tälta!
KRAM/Susie

Svar: Haha, ja det var nog säkrare på hotellet!!! Härligt minne, Susie <3 Kram på dig!
Mia

Postat av: Gunnel

Publicerad 2020-05-28 12:46:54

Så fint det blev med möblerna. Min diskmaskin pajade i veckan och då kände jag att det hade varit skönt om vi hyrt huset i stället för att äga det. Det finns klart för och nackdelar med allt. Nu har vi riktig sommar och det är så ljuvligt. Kram

Svar: Idag blåser det här men annars är det nog så nära sommar det kan bli ;) Kram!
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-05-28 13:32:49

Den där första skira ljusgröna grönskan är ju alldeles underbar. Gillar mycket din 4:de bild.
Hmmm... för stora eller för tunga möbler... det håller jag inte med om, Men pryder sin plats, det gör de.

Svar: Jag håller med dig, Anna-Lena, inte för stora eller för tunga, det var bara en bortförklaring. Kram!
Mia

Postat av: Susjos

Publicerad 2020-05-28 23:14:43

Va härligt att det börjar grönska hos er! Å fint blev det med de nya möblerna, som kom till sist.
Lappstockholm har jag aldrig hört, haha, kul namn! Har inte varit i Lycksele, bara ute vid kusten...högst upp är väl Luleå som jag varit i. Tack vare melodifestivalen har jag också varit i Skellefteå,Örnsköldsvik och Östersund i norr. Superkul!
Kram!

Svar: Inte illa att ha varit på dom ställena, måste jag säga.... :) Då har du ju sett en del av vårt Norrland i alla fall men jag rekommenderar en tur i inlandet också....när tiden kommer då man får åka lite längre sträckor <3 Kram!
Mia

Postat av: Karin Eklund

Publicerad 2020-05-29 14:35:57

Snyggt blev det och det med besked. Ibland tänder man till och många gånger är det befogat och någon gång inte. Snyggt blev det hur som helst.
Nu får jag uppleva en ny vår igen via dig och vårbruket och allt det gottiga våren bjuder på. Det är en stor fördel med att blogga, man får vara med om årstider många gånger om. Härligt namn våranna. Här är det rätt och slätt vårbruk.
Så bra att ni kan använda sjövatten till bevattning. En ynnest när det annars blir torrt.
En trevlig helg önskas!
Kram <3

Svar: Våranna och näst börjar bli dags för slåtter, då är det slåttanna :) Jag gillade där gamla orden :)Sjövattnet är guld värt, måste jag säga, det är lite av en sorgedag när det stängs av på hösten för då vet man att vintern nalkas....
Ja, den lilla sittgruppen är jag väldigt nöjd med, den blev perfekt där i hörnet <3 Kram Karin <3
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2020-05-29 22:11:59

kommunen får ta hand om allt vårt skräp

Svar: Allt utom papper får dom ta hand om här också :)
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela