tanthuset.blogg.se

Fredagsblandning

Publicerad 2020-06-05 18:30:00 i Allmänt,

Mellan hägg och syren...det är nu det. Nu har skomakaren ledigt och eftersom sommaren kom av sig lite så finns ju möjligheten för skomakaren att få en lite längre ledighet än vad jag trodde han/hon skulle få. Syrenerna har knoppar men är inte färdiga att spricka ut än.
Nu äntligen har blomsterförsäljningen kommit igång på allvar också! Risken för nattfrost är kanske inte så stor men man vet aldrig, järnnätterna kan komma än!!
Hur som helst, så är jag klar med planteringen och vet ni vad?? Jag fick jord över och då kom jag på, att jag kan ju faktiskt använda den som träningsredskap!! Fiffigt va???
Hurra!!! Här behöver jag inte köpa några kettlebells inte!  😂 man måste ju hålla sig i trim om man ska orka jobba....länge.....

Men det finns ju andra sätt att sporta, bowling t.ex
Å vill man inte det, så kan man ju en fredagskväll som denna, ta sig en stänkare 😁
Men att det skulle hjälpa mot Njurunda tvivlar jag på!! Dessutom tror jag inte Farbror Isaks dubbelblandning finns att beställa i baren..... 
Så det skiter sig nog om man säger så! 
 
En typisk sommardag så brukar jag…Orsakullans undran idag
Svar: Egentligen inget särskilt utöver vad jag vanligen gör en dag, det rullar liksom bara på...är det väldigt varmt, går jag ner till sjön
Nu får jag önska er en trevlig fredagkväll, jag tänker spendera den med Leif GW...intressant på min ära! 
 

Kommentarer

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2020-06-05 19:06:18

vilken bra övning! :)

Svar: Ja visst var det ;)
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-06-05 19:30:34

Här blommar syrenerna för fullt. Så jag antar att skomakaren fortfarande har ledigt. Bra att det blivit lite svalare, för då varar blomningen längre.
Besökte min barndomsby, Rångedala, idag. Oj, en sådsn massa liljekonvalj som var i tidig blomning!
Har liljekonvalj här också, men de har kommit mycket längre i sin blomning. Hoppas att det finns kvar så jag kan plocka till Karlas begravning på onsdag.
Vad jag gör en typisk sommardag? Rensar ogräs, tar cykeltur, läser bok på en strand och/eller tar en simtur för att svalka mig ....Ga det fint!

Svar: Åhhhh liljekonvaljer <3 Det vore ju jättefint om du kunde få en bukett till Karlas begravning, jag håller tummen! Din sommardag låter helt underbar, hoppas du får tillfälle att utnyttja den på det sättet riktigt snart <3 Ha det så gott, Anna-Lena <3
Mia

Postat av: Znogge

Publicerad 2020-06-05 19:46:32

Här är tiden mellan hägg och syren i princip redan över så nu går vi in i en annan fas.
Farbror Isaks dubbelblandning verkade vara rena universalkuren minst sagt! Skulle kanske till och med kunna knäcka Covid-19 ;-)

God kväll!

Svar: Vilken bra idé!! Nu får vi försöka kura ut vad blandningen innehåller...det kan bli knepigare det :) Kram!
Mia

Postat av: LillaSyster

Publicerad 2020-06-05 22:01:59

Perfekt träningsredskap du fixat dig =) Du är påhittig. Jag rekommenderar dock att ta en påse till om, för de där jordpåsarna är in gjorda av världens bästa plast och du har ju städat och gjort fint hela våren.
Superhärliga budskap på skyltarna. Ha nu en fin helg!

Svar: Tack för tipset ;) Det ska jag tänka på nästa gång :D (Om det blir nån)Ha en toppenlördag <3
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2020-06-05 22:06:36

Tack för ett gott skratt så här på fredagskvällen. Piggar helt klart upp.
Här har vi passerat tiden mellan hägg och syren men hägg och syren har vi kvar. I alla fall ett tag till.
Detta med att jobba till 75 känns lite bisarrt när man redan är skör vid +70. logistiken går inte ihop. Man kan ju vara skör redan vid +50.
Dubbelblandningen skulle jag gärna testa. Kanske kan du ta fram en nyare variant. Ser fram emot att följa processen och att få receptet.
Önskar dig en fin helg.

Svar: Nu satte du press på mig, Ditte....hur ska jag nu göra med blandningen??? :D Kram!
Mia

Postat av: ★ Orsakulla som blev mamma vid 20, porslin, pudelmamma & specialpedagog ★

Publicerad 2020-06-05 23:45:52

Att bära jordsäckar är verkligen ett träningspass och att svinga den så där gör då säkert susen måste jag säga. Bra där, kanske är det man ska börja med så man slipper dyra redskap. Bra ide ;D

Svar: Man tar det man har, vet du ;) Kram!
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2020-06-06 00:59:27

Hahaha! Så du har hittat ett väldigt ekonomiskt alternativ till kettlebells eller vad de nu heter. Har faktiskt kommit på en likadan idé, men det är inte jordsäckar utan BiB:ar. Men de väger ju bara tre liter, så du vinner:-)))))) Och vilka toppen bilder din syrra tog där:-)

Å vad ska kvinnliga bowlingspelare göra då? De har ju inga "balls". Å här räcker det absolut inte med tuttarna - hahahaha:-)


Svar: Jag hoppas verkligen att du inte har mousserande i dina BiB:ar???? Då får du jobba!!!! :DTror inte att man behöver tvätta tuttarna ;) Oftast finns där ett tuttskydd....om det nu skulle hjälpa ;)
Ha det gott, BP! <3
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2020-06-06 10:49:29

Här blommar syrenerna nu. Doftar så ljuvligt gott :)
Bra idé att använda jordpåsen som träningsredskap Haha "man tager vad man haver " som Cajsa Warg sa.

Ha en fin lördag kram <3

Svar: Jag längtar till syrenerna slår ut nu, det blir intensivt men ljuvligt <3 Kram Lisa <3
Mia

Postat av: Micke

Publicerad 2020-06-06 11:51:05

Bowling är ju kul, skylten säger ju allt ;)
Haha..

Dubbelblandningen där är jag nog lite skeptiskt till, har alltid velat ha skörbjugg ju av rent historiskt intresse ;)

Dollarstore då...tackar för den infon om jag inte redan gjort det på din blogg här, försökte svara på min egen blogg men det sprack helt...är okunnig som sjutton på tekniska grejer.

Ha det bäst nu.

Svar: Haha, jaså du är så pass historieintresserad, det hade jag ingen aaaaaning om!!! Det ska bli kul att höra sen vad ni tycker om DS...Ha det så gott i helgen och hälsa frun :)
Mia

Postat av: Susjos

Publicerad 2020-06-06 14:21:21

Vilket härligt inlägg, hägg och träning med blomjord! Du kan du! Haha, och vilka roliga skyltar du hittat, den där dubbelblandningen verkar ju helt otroligt bra!!
HA nu en skön nationaldag!
Kram

Svar: Dubbelblandningen botar det mesta men jag funderar fortfarande på Njurunda....som är obotligt ;) Ha en fin dag du också, kram på're
Mia

Postat av: Biggeros

Publicerad 2020-06-06 16:20:00

Ja, nu botde det mesta vara i jorden och planterat.
Jag gillar verkligen Farbrors Isaks stänkare. Det hjälper för allt från tandvärk till fruntimmer. Jag har även ennflaska som har Fars droppar men tyvärr är den tom.
Trevlig nationaldag <3
Kram

Svar: Är flaskan tom??? Minns du om det hjälpte mot nån åkomma eller blev det tvärtom??? Ha en toppenkväll ;) <3 Kram!
Mia

Postat av: Susie på Stjärnarve...

Publicerad 2020-06-06 19:57:53

Dina skyltar är så härliga! Trots allt djävulstyg just nu, så har jag skrattat gott - ha, ha, ha.
Ikväll ska vi se Americas Funniest Homevideos, det är nånting som vi alltid skrattar åt. Och jag skrattar dessutom ofta åt min gubbe som älskar att se när folk blir skrämda. Så vi kan ibland komma i hysterisk självsvängning. Mycket trevligt! *fniss*
KRAM/Susie

Svar: Hahaha, då skulle din gubbe alltid skratta åt mig för här är en som är lättskrämd :D :D Kram Susie!
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2020-06-06 21:34:13

En skyltfredag från Mia! Vet du, nu inser jag att jag har en helt oöppnad säck med blomjord , haha, kanske skulle härma dig? Men nej, det såg rätt jobbigt ut o så är jag så kort så den skulle släpa i golvet, haha
Kramen

Svar: Nu kom jag på en annan träning med säck! Man kanske kan dra den runt , runt...förstå gå, sen lunka lite....nej, det var en dålig idé, det kommer att sluta med att du har jord överallt! Kram goa Paula <3
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-06-07 12:21:54

Den blandningen får man nog testa på egen risk. Härliga skyltar som höjer humöret rejält. Jag har också en del jordsäckar liggande i trädgården. Tack för tipset, men det är kanske bäst att hålla sig utomhus ifall säcken går itu. Kram

Svar: Ja, jag håller med dig, uteträning är nog att föredra ;) Kram!!
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela