tanthuset.blogg.se

Onsdagsbloggen som kom av sig.....

Publicerad 2020-07-09 11:33:00 i Allmänt,

Det var inte bara bloggen som kom av sig, hela jag och naturen har också kommit av oss. 
Igår funderade jag på att lägga ner både blogg och Facebook, ett infall som också kom av sig! Ligga lite lågt kan vara ett sätt att dämpa sig istället för att sluta med det roliga 😉
Tomaterna har definitivt kommit av sig! Det blir nog stekta gröna tomater i höst....
Men med vissa saker är det faktiskt tvärtom.Vissa saker funkar inte alls som andra år medan andra överraskar. Jag har ett skott av en pelargon som börjat blomma...den ska skickas söderut, så det är ju bra, då vet jag att den lever!
En sorts schersmin, inte doftande, har börjat slå ut medan andra buskar knappt blommar alls! 
Rosa rugosa Wasagaming, blommar i omgångar i år, det var ju bra...här en överblommad men den är jju också fin på sitt sätt :) 
Rosa rugosa Hansa på G
Nåt som inte bryr sig o vädret är ogräset! Nu är jag inne på andra skottkärran med rens från potatislandet
Björkfrön....hur mycket kan det bli??? Kanske jag får en björkplantering i rabatten??
Inte tror jag att spindlarna hade tänkt sig björkfrön som byten men så blev det....
Så till dagens undran från Orsakullan
Vsd dricker jag helst??
Svaret är enkelt! KAFFE!!!!! 
Ha det gott ❣
 

Kommentarer

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-07-09 11:57:21

Hoppas att du inte kommer av dej vad det gäller bloggen. Tror inte det. Kul att se hur naturen utvecklas hos er jämfört med här. Med ogräset är det detsamma. Doftande vårterminen är nästan överblommande. Björken släppte sina frön en blåsig dag för några veckor sedan.
Få se om jag får till någon blogg i kväll.Har två killar på besök över några dagar, så det är inte mycket tid över.

Svar: Två killar slår högre än att blogga ;) Helt klart <3 Vårt land är långt och det ser man verkligen när det gäller blomningen, kram!
Mia

Postat av: Znogge

Publicerad 2020-07-09 12:37:34

Hoppas verkligen inte att du kommer av dig utan då är det bättre att ligga lågt ett tag. Vår tomatplanta som trivdes som fisken i vattnet går nu på sparlåga och trivs inte alls. Förmodligen för kallt och för blåsigt för den.

Ha en fin torsdag!

Svar: Ja, det är nog kylan som kom som ställde till'et för oss....och tomaterna! Måtte det bättra sig :) Kram!
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-07-09 12:42:23

Näää inte lägga ner nått som helst inte! Ta en blogfacepause. Det går jag med på. Så det så!
Är det björkfrön från i år?
Mina tomater har inte ens fått frukt! Bara blommor och blad. Men de kommer nog. Ha en flotters torsdag nu. Jag städar och ute kom regnet. Nu vill jag ut, ja, jag ÄR galen, men älskar regn ju. Klems.

Svar: Jajamen, björkfrön från i år....nästa år blir det en häck!!! ;) Kram!!
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2020-07-09 12:54:45

Håller med om björkfrön, miljarders miljarder finns det av dem. Efter regn ligger de i långa strängar på gräset..
Du har bra hand om blomstren, o potäterna. Aldrig odlat potatis, för mycket jobb för något som är så billigt att köpa...men jag tror säkert egenodlade är godast, lika bra att inte smaka, hihi. Grannfarbror Alvin 90+ han har ett potatisland som skulle räcka till en hel släkt...undrar vad han gör med dem, ensam som han är i huset...Men man kan ju inte sluta nu, vad ska han då pyssla med förutom veden? Hoppas ni hade en trevlig helg med systerdotter! Kramen

Svar: Alvin vill säkert ha nåt att göra och kanske han har några som vill äta hans potatis?? För gudagott är det ;) Mmmmm, färskpotatis med en smörklick, jisses!!! :D Helgen blev bra, nu inväntar vi systersonen men det blir sista veckan i juliVarm kram till Pörteinvånarna <3
Mia

Postat av: Tove Olberg

Publicerad 2020-07-09 15:31:30

Efer några år i bloggisvärlden och FB så är den frågan central, lägga ner eller .... med tanke på blommor och frön så torde den frågan alltid vara närvarande ... mer eller mindre ... fortsatt glad sommar :-)

Svar: Ha en fortsatt fin sommar, du också Tove <3
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2020-07-09 16:02:46

Känner också sådär ibland. Jag har legat väldigt lågt med Facebook ett bra tag nu. Blir bara arg eller ledsen när jag går in där.
Vilka underbara bilder . Visst är det konstigt det där att vissa växter händer det ingenting med men vissa växer så det knakar. :)
Våra björkar runt om har slutat fröa nu som tur är men ett tag höll vi på att bli tokiga, det var björkfrön över hela altanen . :)
Ha det fint nu Mia <3

Svar: Tack o lov har vi inglasad altan och björkarna står på "rätt" sida om den, så där har vi varit förskonade :)Kram Lisa <3
Mia

Postat av: Anta Snaque

Publicerad 2020-07-09 16:28:54

Nej, inte får du sluta blogga! Men vi, dina läsare, går med på att du pausar ibland, när du känner för det. Överens? Okej! ;)
Tänk om man själv hade den där gnistan och livskraften som ogräs har! Vilka stordåd man skulle utföra.
Idag har vi 18-19 grader, växlande molnighet = behagligt väder. Enligt mig. ;)
Allt gott! Kram!

Svar: Vädret låter härligt, här väntar jag på åska!! :) Ok, vi är överens, hahaha!!! <3 Kram på're
Mia

Postat av: LillaSyster

Publicerad 2020-07-09 19:01:23

Ibland måste man gå på sparlåga. Det är ju inget tvång att blogga ett visst antal dagar, utan man gör det då lusten faller på. Kan bara instämma med björkfröna.....tur att alla frö inte tar sig =)

Svar: Så rätt du har :) Ja, om alla frön tar sig blir jag instängd av björkar här!! :D Kram!
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2020-07-09 20:57:57

tomater blir mogna äen i rumstemperatur

Svar: Hinner dom innte ute innan frosten så får jag väl ta in dom :)
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-07-09 21:35:35

Dina tomater har kommit bra mycket längre än vad jag har sett på de tomatplantor jag känner till. (Jag har inga egna). Så jag tycker att du kan vara nöjd med dem. Hela sommaren är ju kvar att hinna mogna på.

Svar: Ja, jag får väl lära mig tålamod ;)
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2020-07-09 22:00:54

Det bästa med det här inlägget är helt klart att ditt infall att lägga ned bloggen kom av sig. Facebook som jag själv vågar vägra kan du gärna lägga ned, men inte bloggen!!!!

Med tanke på hur busy du har varit så kom livet helt enkelt emellan som en bloggkompis Åsa brukar skriva.

Pelargonen är riktigt vacker med sin udda färg. Snyggt. Spindelnätet med alla frön ser nästan ut som ett konstverk. Undrar vem och hur man tar bort det;-)

Svar: Tack BP :) Konstverket får vara kvar, åtminstone för min del, sen får jag väl ta ett snack med spindeln och höra vad den har att säga!
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2020-07-09 22:20:33

Skönt att du kom på andra tankar. I Varje fall när det gäller bloggen. Blogga när du känner för det och läs bloggar på samma sätt. När du har lust. Facebook har jag inte alls. Vägrar. (Däremot har jag Instagram. )
Tack för vackra bilder som piggar upp. Ja, ogräset piggar nog inte upp dig som får slita med det. Men tyvärr kommer trivs det ju periodvis väldigt bra. Gott om björkfrö så du kan nog få en hel björkdunge vad det lider.

Svar: Funderar allvarligt (nåja) på att odla en björkhäck, tror fröna räcker runt hela huset ;) Kram!
Mia

Postat av: Heléna

Publicerad 2020-07-10 17:26:18

Det är verkligen bra att ta en paus från både det ena och det andra ibland och så även bloggen. Jag är tillbaka igen nu efter min paus, men det blev på en ny blogg med lite annan inriktning som känns mer rätt för mig just nu. Jag får nog också steka gröna tomater i år... små och gröna är de allihopa!!! Plocksalladen frodas iallafall så jag har kunnat skörda den. Hoppas du får en riktigt fin fredag! Kramar 💖

Svar: Blir kul att se den nya bloggen <3 Kram!
Mia

Postat av: Emma Engström

Publicerad 2020-07-10 17:33:18

Ibland kan verkligen en paus behövas och vara välbehövligt för måendet överlag! Du har så himla mycket fint och blir avundsjuk haha, har ju själv inga gröna fingrar så allt dör i min närhet :'D <3

Svar: Pausar är bra...det tror jag på :)
Mia

Postat av: ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★

Publicerad 2020-07-11 00:38:34

Men NEJ NEJ NEJ! Du får inte sluta blogga! Jag tycker om att gå hit och läsa, du är en så inspirerande och glad människa. Stekta gröna tomater, då tänker jag på en film (även bok) jag såg som ung. Älskade den filmen :).

Svar: Ja, den filmen skulle jag vilja se igen, den var verkligen bra! Kram!
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2020-07-11 06:56:54

Känns väldigt bra att du kom av dig med den där tråkiga tanken att lägga ner bloggen! FB är mest skit - jag finns där, men är sällan närvarande - används mest när jag behöver ställa någon fråga i intressanta grupper med olika experter ... blommor, spindlar, insekter ... ja du vet :)
Man bloggar när man känner för det - ibland varje dag ibland bara då och då - inget är fel eller rätt - och orkar eller hinner man inte vandra runt bland andra bloggar och kommentera, så är det ju inte heller något man måste!
Den fantastiska pelargonen ... är det den som ska få bo hos mig? Såå läcker!
Tomaterna hinner säkert mogna - det är bara juli än!
Kram

Svar: Godmorron Anki :) Du har så rätt, vad gäller bloggandet....det får bli när det blir :DJa, det är den pelargonen som ska flytta till dig....där kommer den att trivas alldeles utmärkt <3 Kram!
Mia

Postat av: Herr Nilssons Fru

Publicerad 2020-07-12 07:40:21

Lite komiskt, ja får också sånna där känslor ibland – att stänga igen bloggen. Jag bojkottade den faktiskt ett helt år men sedan så……………………håll ut, du lär sakna den om du slår igen.
Tomater, jag hade en planta där allt dog dvs bladverket, men de kom tomater o de mognande alltihop, trodde knappt mina ögon. Nu har jag några sena plantor som blommar för fullt, vad vid den ena håller på att dö i bladverket. Knepigt.
Du har många fina blommor. Kaffe är gott, dricker dagens första kopp just nu.
Go söndag
Kramiz

Svar: Godmorron Fru Nilsson :) Jag får hålla ut och se vart det bär med bloggen, den blir säkert kvar ;) Märkligt med tomaterna! Men det ska väl komma värme igen, så jag hoppas dom rodnar <3 Kram på're
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela