tanthuset.blogg.se

Trettondagens funderingar

Publicerad 2020-01-06 11:05:01 i Allmänt,

Jaha, har ni börjat fylla sidorna i årets bok ännu??? Själv kör jag med slowstart, som pensionär funkar det alldeles utmärkt. I mitt förra inlägg var det inte mycket planerat på att-göra-listan men det är inget som stör mig, så sakta läggs det till saker som kanske.....förmodligen..... möjlligen ska göras 😉 man vet aldrig. Skulle jag missa nån dag, så finns det alltid en annan dag.
Mitt liv som hund (nyårslöfte) blir väl egntligen att ta en dag i taget, ta vara på de små glädjeämnena i livet, för du vet, de stora miraklen kommer sällan! 
I morse kunde jag glädjas åt en fantastisk himmel med olika molnformationer, bl.a pärlemormoln
Svårt att få kameran att se vad jag ser :)
Idag skrevs det på listan att jag ska baka bröd, matbröd med äpple och nötter. Jag är lagom less på köpebröd och har så varit lång tid, så jag föredrar att baka själv.....då kan det iofs vara roligare att nån gång köpa bröd också som omväxling. 
Sen ska tvättmaskinen få jobba, visst har vi det bra?? Man behöver bara stoppa in i maskinen, vänta ett tag och sen ta ut och hänga eller tumla om man nu gör det. 
Slut på funderingarna idag, ha det gott! 💗
 

Kommentarer

Postat av: Carro

Publicerad 2020-01-06 13:24:02

härlig inställning till livet! :D

Svar: Man lär sig med åren ;)
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2020-01-06 13:33:05

Perfekt tempo i din dag, gillas! Kram

Svar: Alla dagar, Paula ;) Kram på're
Mia

Postat av: Anna-Lena Larsson

Publicerad 2020-01-06 15:10:44

Hu då! En sådan våldsam tvätt! Fast hunden som satt utanför tycktes ha kommit igenom ned livet i behåll. Ren såg han ut iaf.
Det har varit lugnt här sedan nyår. Dagliga promenader förstås. Det mesta av julen bortplockad.I morrn börjar "vardagen" igen, mormorstisdag. På onsdag och torsdag väntar skolan. Tycker att det är gott att ha vardag igen.

Svar: Jag håller med, med vardagen blir det liksom mer rutin och ordning, det gillar jag :)
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2020-01-06 15:50:56

vardagar är bäst ❤️

Svar: Ja, det håller jag med om :)
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2020-01-06 16:14:43

Tycker du gör helt rätt i att ta en dag i taget och att ta vara på de små glädjeämnena. :) Hembakat är ju så himla gott, tyvärr är jag inte så bra på att baka. Vilka underbara bilder, fantastisk himmel kram :)

Svar: Vackert på himlen men det känns lite oroande....Kram på're
Mia

Postat av: Klara Ovidia

Publicerad 2020-01-06 17:17:40

... sidan 404 är den du skrev här :-)
Må gott i bak o städ!

Svar: Ja, så är det ju förstås men det känns knepigt att inte börja på sidan 1...eller 6 idag då! Jag får kanske redigera hela boken sen :D Ha det fint, Klara :)
Mia

Postat av: Micke

Publicerad 2020-01-06 17:18:34

Jo..har börjat skriva ner lite i nuvarande årsbok...fast mest yrkesmässigt då ännu...och lite om ledigheter jag ev ska ha under denna terminen.

Men egentligen så vill jag inte skriva i för mycket...väntar tills jag vinner på lotto...då får jag anställa kontorspersonal som skriver åt mig istället ;)

Ha en fin avslutning av denna söndag.

Svar: Bra tänkt där, Micke....när Lottovinsten kommer gör jag likadant ;) Ha en fin kväll!
Mia

Postat av: "LillaSyster"

Publicerad 2020-01-06 17:38:28

Utan tvättmaskin vore livet jobbigt! Himla bra uppfinning =) Men vad gör valpen i maskinen..... Stackars hund - ser ju helt förskräckt ut. Du ha en bra måndagskväll.

Svar: Ha en bra kväll du också :)
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2020-01-06 21:12:29

Tycker verkligen om dina trettondagsfunderingar. Och så även ditt nyårslöfte som hund. Känner att det löftet passar mig också. Ska nog bli bättre på detta. Inser mer och mer att tiden och livet inte är oändligt.

Svar: Insikten om att tiden är begränsad kommer nog lättare i lite högre ålder...även om tanken kanske inte får ta över, man får inte glömma att leva :)
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2020-01-06 21:13:17

Glömde! Tack för att du delar med dig.

Svar: Tack snälla Ditte <3
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2020-01-06 22:57:45

Bilder är ju såååå himla bra! Tack för det sena skrattet, för när jag läser bloggar har du ju redan sussat;-)
Har bara en veckokalender, ingen (dag-)bok. Har faktiskt aldrig haft, inte ens som barn. Tur för mig att ngon har uppfunnit bloggfenomenet;-)

Baka har jag aldrig gjort, varken sockerkakor eller bröd. Har en kompis som gör sitt eget surdegsbröd. Vilket jobb! Men så har han också nyligen blivit pensionär...

Svar: Som pensionär har man all tid i världen, jo pyttsan, tiden har aldrig gått så fort som nu! Men baka hinner jag...ibland.... ;)
Mia

Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Publicerad 2020-01-07 19:36:56

Åh baka bröd! Vet du att jag tänkt här i flera dagar att det är något jag ska börja med 2020. Det är godare, bättre för miljön och dessutom billigare så varför gör man det inte? Nej nu blev jag inspirerad, här ska börja bakas :D.

Svar: Jaaa, gör det!! Lycka till, lite terapi är det också <3
Mia

Postat av: Mia Ahlstrand

Publicerad 2020-01-07 20:35:02

Låter som en väldigt skön dag!

Svar: Ett behagligt liv ;)
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela