tanthuset.blogg.se

Skyltsöndag

Publicerad 2020-01-26 11:05:00 i Allmänt,

Har sagt det förr och säger det igen, tiden går fort!!! Det är söndag än en gång och dags för BP's utmaning att skylta! Det finns naturligtvis fler än jag som gör det och här kan du se vad dom bjuder på!
Jag börjar inomhus för jag vill så gärna visa vilken skylt jag fick av min yngste son för några år sen. Bakgrunden är hans operation av en tumör som satt på ryggmärgen. Vilken cirkus det var innan det konstaterades att så var fallet, vi fick förslag om harpest, virus på balansnerven, ta Alvedon (!!!!) men till slut sa en läkare efter ett test, att antingen är det MS eller en tumör....ack så rätt han hade! Operationen gick bra men man kunde inte ta bort allt för det fanns en risk för att han skulle bli förlamad men nu är allting bra och kontrollerna visar att det som finns kvar inte växer, tack o lov! Men just under den tiden var jag väldigt mycket kycklingmamma och förmodligen blev han lite less på mig 😉 eftersom jag fick den här skylten av honom! 
Ja, då har vi varit inne så nu beger vi oss till Tegsnäset, ännu en liten by i närheten. 85 personer bor det här enligt Wikipedia och hit flyttade jag 1975 från Ulricehamn tillsammans med man och bulle i ugnen. Min mans föräldrar bodde här och vi bosatte oss med dom 2 km upp i skogen. Underbar tid!!
Den här skylten visar en milstolpe i mitt liv, den visar att det var här jag började arbeta med mat! Ser ni Tegnäsbaren Mimas?? Namnet kommer sig av att jag (MIa) och min bästis (MArgaretha), Mi+Ma, kom överens om att det behövdes ett matställe efter E12, det fanns då ingenstans för folk att stanna och äta mellan Umeå och Lycksele, en sträcka på 12-13 mil, vältrafikerad väg med yrkestrafik och turister på väg till Tärnafjällen. Och eftersom vi hade varit hemmafruar en längre tid och barnen började bli stora så var det dags för nåt nytt.
Här är huset vi byggde, ett hus från Kattisavanstugan specialritat för oss. Nu finns inte företaget kvar vad jag kan se men det var ordentliga timmerhus dom uppförde! Medan bygget pågick, så arbetade vi in en kundkrets genom att använda en gatuköksvagn och bredvid den hade vi en annan liten stuga som folk kunde gå in i för att slippa stå ute i kylan och äta...Jag lämnade Mimas och byn efter 4 år och så småningom, 14 år efter jag lämnat,  lades hela verksamheten ner. Nu har jag tagit ur svängarna känner jag för det var ju skyltar det handlade om!! Ser ni skylten på huset??? Jag lider varje gång jag ser den, det står nämligen "MODO the heart of hockey". Säger bara att det är en dödssynd att sätta en sån skylt på huset! Som f.ö fungerar som bostad nu...så trist. 
Jodå, vi serverade fisk också dock inte egenfiskade! Fiskeskylten snodde jag från nätet, inte fiskenätet förstås! Jag förstår att det är fiskeförbud mellan skyltarna,  det verkar ändå vara knepigt att komma till....om man säger så!
Ha det så gott nu alla fina! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2020-01-26 12:00:56

jag har en annan, om Dammtussar... som kan vara bevis på att någon gjort något roligare :)

Svar: Haha, ja det stämmer ju bra!!!
Mia

Postat av: tant Hanneles bokparadis på Hisingen

Publicerad 2020-01-26 12:03:29

läskigt, alvedon hjälper nog inte mot tumör, vilken tur ändå, då passar nog skylten, fint av honom ❤️

Svar: Ja, visst var det <3
Mia

Postat av: "LillaSyster"

Publicerad 2020-01-26 12:42:17

Inte lustigt om du oroat dig. Skönt att det slutade lyckligt. Alvedon hit och Alvedon dit det är allt för många som får det "rådet".
Bra gjort att starta upp den verksamheten=) Ha en bra eftermiddag!

Svar: Ha det gott du också <3
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2020-01-26 12:55:33

Vilken underbar skylt du fick av din son :) Vilken tur att det ordnade sig med tumören. Finns inget värre än när ens barn blir sjuka, hur gamla dom än är . Vad mysigt det ser ut med snön. Vi får nog ingen denna vinter och nu är vi ju snart inne i februari. Ha en fin söndag kram <3

Svar: Såg på tv att det ät troligt att delar av södra Sverige kommer att gå från höst till vår.... trist!! Kram!
Mia

Postat av: Micke

Publicerad 2020-01-26 13:28:15

Jo...man vill ju ta hand om de sina, en mors livsuppgift antar jag...ja...fars också förstås men mor är ju ändå mor ;)

Fiskeförbudsskylten är ju lite sverige i ett nötskal...trångt om saligheten ibland ;)

Ha en fin söndag.

Svar: Skulle vilja se vems om fiskar där emellan!! Ha det fint ni också, Micke!
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-01-26 14:13:52

Så intressant att läsa om din bakgrund. Skylten kunde jag kunnat få av mina döttrar oxå...det har funnits otäck sjukdom hos oss också. Men, tack och lov, det gick bra. Men oron kommer jag inte över, finns kvar ännu 13 år efter sjukdomen.
Åh, vad jag velat smaka på din mat. Hade säkert varit supergod. Är imponerad över alla som vågat satsa, jag som varit inom samma yrke i 44 år. Fast det har förstås förändrats under tid. Ha en god vecka!

Svar: Det är fruktansvärt när barnen blir sjuk!!! Och visst finns oron kvar, Anna-Lena men vi hoppas på det bästa nu <3
Mia

Postat av: Elenor

Publicerad 2020-01-26 14:26:29

Stannade ofta till på Mimas på resorna ner till kusten. Min svåger som körde lastbil stannade alltid för maten var så god.
Ja världen är rätt liten😉

Svar: Vad glad jag blir att läsa det!! <3
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2020-01-26 18:35:19

Vilket fint och personligt bidrag till Skyltsöndag. Det är alltid roligt att "lära känna" ens bloggkompisar lite bättre.
Vilken pärs med sonen! Så skönt att höra att allt gick bra och han är återställd.

Så smart och modigt att investera i en restaurang "i mitten av ingenstans". Så bra gjort! Synd att läsa att stället nu är privatbostad. Det måste svida en aning. Du gillar uppenbarligen inte Modos slogan på "ditt" hus. Hade du föredragit Luleås logotyp;-)

Tusen tack för ett personligt och väldigt intressant bidrag till Skyltsöndag. Stor tack för länkarna också:-)

Svar: Tack BP, vad snällt skrivet av dig! <3 Jag hade nog hellre sett Skellefteå's logga men det kan jag bara drömma om :D
Mia

Postat av: Klimakteriehäxan

Publicerad 2020-01-26 19:12:27

Älskar den där fiskeskylten!

Svar: Haha, ja den är bra!! :D
Mia

Postat av: Susjos

Publicerad 2020-01-26 20:04:27

Så skönt att sonen mår bättre, fin skylt du fick av honom!
Kul att få veta lite mer om dej!
Aha, så MoDo är inte favoritlaget, mitt favvolag är Leksand,men det går visst inte så bra för dem....
Nu mot jobbet igen!
Kram

Svar: Meeeen då....du, min bror och Leksand....jaja så det kan bli ;) Ha en fin natt på jobbet <3
Mia

Postat av: Karin Eklund

Publicerad 2020-01-26 22:37:47

Ett underbart skyltsöndagsinlägg med fina minnen, om än bitterljuva ( det gick bra tack o lov). Ha det gott!

Svar: Tack Karin, ha det gott du också :)
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2020-01-27 08:40:54

Så trevligt skyltsöndagsinlägg! Förstår oron ... och så fin skylt du fick - bra att allt verkar OK!
Roligt att läsa om ert matställe!
Kul förbudsskylt - ser svårfiskat ut, så jag skulle nog avstå!
Ha en fin dag!

Svar: Tack Anki, ha en fin dag du också!
Mia

Postat av: Anita

Publicerad 2020-01-27 09:59:46

Haha kul skylt ;)

Svar: Tack :)
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-01-27 10:44:00

Inte lätt att sluta oroa sig för sina barn, men ibland blir det kanske för mycket för dem. Kul och höra om ert matställe. Det gäller att kila in metspöet mellan skyltarna och hoppas på att fiskarna håller sig däromkring, för några kast kan det inte bli tal om genom den smala passagen.

Svar: Lycka till hos tandläkaren Gunnel <3
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2020-01-27 11:30:54

Så roligt att läsa om din "matMia-resa" och hur den började. Jag vet ju bara hur de sista åren av matmäkleriet var. Visst blir man ledsen i ögat när man ser något som man lagt ner sin själ och sitt hjärta i gå till "spillo". Värdshuset vi drev det brann ner inte alls långt efter att vi avslutade. Många spekulerade i att nya ägaren som fick fastigheten till en spottstyver tuttade eld på det själv för att få loss försäkringspengar.
Mamma-skylten är helt underbar, men vem kan låta bli att oroa sig. Hela mammahjärtat bultar ju förtvivlat när barnen är sjuka.
Kramen

Svar: Ja, nog svider det när man ser hur det går...men jag lärde mig mycket under Mimas-tiden. Det låter ju lite mysko, det där med branden...man ska väl inte spekulera men.... Mamma är alltid mamma och när barnen blir sjuka gör det sååå ont :( Kram på dig, Paula!
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-01-27 13:02:01

Vilken fantastisk skyltning och på så olika sätt. Skylten du fick av din son är verkligen härlig med ett fint budskap. Men jag förstår att du var väldigt orolig.Skönt att sonen nu är frisk.
Väldigt både roligt och intressant att höra om din bana i restaurangbranschen och hur ert ställe kom till och byggdes upp. Och kan tänka mig att det behövdes en restaurang här efter vägen. Jag reagerade också på MODO skylten på huset. Och lite långt från Ö-Vik känns den dessutom.
Önskar dig en bra vecka!

Svar: Tack Ditte, det finns tydligen MODOiter överallt ;) Ha en fin vecka du också :)
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela