tanthuset.blogg.se

Järnbrist -----> hjärnbrist -----> hjärnsläpp

Publicerad 2020-01-16 11:27:00 i Allmänt,

Ja, ungefär så känns det 😉 
Jag har ätit extra vitaminer och järn sen tre år tillbaka, allt enligt recept. I höstas ifrågasatte jag om jag verkligen skulle behöva fortsätta, för recepten förnyades hela tiden utan att det togs några prover. Så i november blev jag kallad till HC för provtagning, svaren kom nu i januari!! Dvs det tog två månader innan jag fick svar. Jag fick en skriftlig ursäkt för att det tagit sån tid och en rekommendation att beställa telefontid hos "min" läkare, sagt och gjort och idag ringde han.... 
Bildresultat för telefontid
 
Mina värden är inte bra och det verkar vara svårt att få ordning på dom, troligen beror det på nån blödning nånstans i kroppen. Han var inte nådig när han hade åsikter om att det tagit så lång tid, dessutom hade ju ingen tagit kontakt med honom, det är ju han som varit med hela tiden och utrett mig. Men jag förklarade att jag fått en ursäkt och jag VET ju hur personalen sliter och går på knäna så som det ser ut nu i sjukvården. 
Hur som helst, så blir det nya prover redan i morron, ny telefontid på måndag och besökstid i slutet av månaden. Bra så! Undrar om jag måste berätta för honom att jag går ner i vikt 1 hg om dagen de senaste tre veckorna??? Visserligen behöver jag det men man kan ju bli liiiite orolig eftersom jag lever som jag gjort under alla år, har alltså inte medvetet gjort nåt för att gå ner. Jaja, vi får väl se vad som händer 😌 
Men huvva vilket trist inlägg det blev nu då!!! Det går ju inte an!!! 
Ser ni Sveriges mästerkock??? Det gör jag och igår kväll och ikväll är det viktiga tävlingar på spel....Jag imponeras storligen av dessa amatörkockar...i alla fall många av dom. 
Snyggt garnityr kissen!!! 
Här en annan kock (undertecknad) som lär sig filéa sik på nytt sätt. Vi var några lokala restauranger som ingick i Route Gastronomique i biosfärområdet Vindelälvsdalen. Om du klickar på länken kan du läsa mer. Vår projektledare var Ulla Blomqvist, så där har vi en gemensam nämnare BP, hon är nämligen mamma till Jesper 😃 det är så nära fotboll jag kommer!! 
Här är några resultat av kursen just den dagen
Nu är den tiden förbi och jag får leva på minnen, ganska roliga såna 😁
Nähä, dags att avsluta för idag och börja förbereda för dagens lunch, då det kommer grannar och ska äta med oss, trattkantarellsoppa, våfflor med diverse tillbehör, vi ses! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lisa

Publicerad 2020-01-16 13:29:54

Vården i Sverige idag är inte bra. Jag har också många , många dåliga erfarenheter. Det är ju inte personalens fel som du säger utan regeringens. Det ska bara sparas och sparas och då kommer sjuka och gamla i kläm. Bilden om för mycket personal är ju verkligen klockren. Hoppas du får veta provsvaren fortare denna gång.
söt bild på kissen :) kram

Svar: Ja det har blivit märkligt...kram Lisa!
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-01-16 14:39:43

Så tråkigt och så irriterande. Hoppas att man nu snabbt hittar "felet" och kan rätta till det.
Jag tittar i princip aldrig på matprogram. Men Jesper Blomqvist känner jag igen.
Låter som en god lunch du ska bjuda på. Använder du torkade trattkantareller i soppan. Vi har mängder av sådana som bara står....vet inte riktigt vad de ska ingå i för rätt.

Svar: Ja, jag använder torkade trattisar men jag blötlägger dom under natten, sen kramar jag ur vätskan och fräser dom i smör :)
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2020-01-16 16:10:38

Illa att det tog så lång tid med dina provsvar. Och än värre att dina värden inte är bra. Bra att du fått en ny läkartid så att du kan få utrett vad det kan bero på att det är som det är. Viktigt att du berättar att du minskar i vikt. Kan säkert ha ett samband.
Håller tummarna för att du nu kan få snabb och adekvat hjälp.
Roligt att se dig "in action" och likaså att läsa mer om "Route Gastronomique".
Hoppas det blev en trevlig lunch. För att den blev god är jag helt övertygad om.
Tankar till dig!

Svar: Tack snälla Ditte <3
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2020-01-16 17:07:25

tråkigt om man inte får respons, jag har bättre erfarenhet, kul foto på kissen :)

Svar: Ja, jag gillade den bilden :D
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2020-01-16 18:05:20

Det är helt galet att du fick vänta så länge på provsvaren. Jag är helt säker på på att svaren var klara långt tidigare. Jag tycker att,(om man inte får något svar inom rimlig tid), man som patient ska ringa och fråga efter resultatet efter en vecka. Är inte resultatet klart då så ska man ringa efter ytterligare en vecka.
Om doktorn har ordinerat provtagningen så ska han ju förstås ha koll på svaren... inte skylla på att ingen har tagit kontakt med honom....
Men kanske proverna togs utan hans vetskap, och då förstår jag honom.

Det gäller att ligga på som patient.

Det är klart att du ska nämna viktminskningen för doktorn.

Tycker att den teckade bilden av sjukvården är klockren!

Lycka till med sjukvården hädanefetr. Hoppas de kommer på vad som felas dig så att du får rätt hjälp och blir bra.

Svar: Det var via 1177 som jag beställde nya prover, så min stackars doktor visste inget ;) Tack Anna-Lena!
Mia

Postat av: Susjos

Publicerad 2020-01-16 18:22:57

Så trist att du fått vänta så länge, bra att det äntligen är dags för uppföljning.
En härlig bildkavalkad med god mat bjuder du på idag, nu blev jag hungrig! Måste hasta mej upp ur sängen nu, för att ladda med dusch och mat inför natt nr 2 på jobbet. Kram till dig!

Svar: Ha det så gott på jobbet i natt, kram!!
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2020-01-16 21:00:45

Det är det andra skräckexemplet jag har läst om vården idag. Så allt man hör på tv är inte ett dugg överdrivet, tyvärr.
Antar att proceduren den här gången går betydligt fortare, och jag håller alla tummar och tår att man hittar felet. Att väva i ovisshet är det värsta tycker jag, även om det alltid ordnar sig i de flesta fallen. Ger dig ändå en varm styrkekram.

Japp, Jesper Blomqvist känner jag mycket väl igen. Tyckte han var en fräck och väldigt kvick lirare på sin kant. Världen är liten... Han verkar gå i sin mammas fotspår, för just nu är han pizzakrögare i Göteborg.

Kul att läsa att du har varit kock - WOW! I en restaurang där du bor eller. Matbilderna du har lagt upp får mig att dregla:-) Å projektet Route Gastronomique är ju hur kul som helst. Roligt att det fanns så många sponsorer - eloge!
Trattkantarellsoppa - MUMS! Mycket bättre än helstekt oflådd mus garnerad med ruccola;-)

Svar: Tack BP, nu kommer det nog att gå undan med prover och allt vad det innebär :D Jag visste inte att Jesper var krögare nu!! Vad kul, då är nog mamma Ulla stolt över grabben igen ;) Tack för info!! Jo, soppan var god, även om jag förmodligen inte delar den uppfattningen med katten!! :D
Mia

Postat av: Emma

Publicerad 2020-01-16 21:56:39

Hej! Det är första gången jag besöker din blogg. Vilket underbart namn din blogg har! Jag är också en tant som gillar att fotografera och jag blir så glad när jag hittar en blogg av någon som är i min ålder och därigenom har något intressant att skriva om. Jag återkommer!

Svar: Men så trevligt!!! Nu kommer jag och besöker dig :D
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2020-01-17 09:13:19

Sjukvården är inte längre vad den varit ... men nog borde läkaren ha koll på proverna. Tycker absolut du ska nämna viktnedgången ... hoppas de hittar orsaken, för just ovissheten är jobbig. Bilden är verkligen klockren!!
Härliga bilder på god mat! Trattkantarellsoppa är gott, men slår inte soppa på karljohanssvamp :)

Svar: Karljohansvamp är en bristvara här i huset...tyvärr!! Den är verkligen kung av svampar, det tycker jag...men du vet, i brist på annat ;) Men däremot fick jag några goliatmusseroner av sonen en höst, gissa om lyckan var stor!!! Ha en fin fredag, Anki <3
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2020-01-17 21:47:07

Men hur såg ditt blodvärde ut, om de misstänker en blödning? Jag ska inte oja mig, men nog är det rentut sagt för jävligt hur det har blivit. Och ingen förbättring verkar vara på gång även om det nu tisslas om utökade resurser inom välfärden. Jag har inte kommit mig för att ringa vården ännu, trots att jag också känner att något är på tok, börjat misstänka sköldkörtelproblem, många symtom stämmer, men det blir ju så när man leker doktor med sig själv!
Visst har vi många fina minnen från köksregionerna, du en mycket längre, jag hann ju bara med ett par år. Men nog var det också slitigt, hur kul det än var. Min kropp gick sönder...efter de åren blev jag aldrig riktigt återställd.
Ha en avkopplande helg framför teven (?) , jag ska jobba imorgon/Kraaam

Svar: Det är bara en misstanke Paula, fick med mig grejer hem och ska ta egna prover, ett rent skitgöra ;) Situationen inom vården just nu har jag alltför många åsikter om, speciellt politiker som inte lyssnar på läkare och övrig personal, utan hävdar att allt är under kontroll!!! (Oj, där åkte blodtrycket upp!!! ) Jag förstår dig till fullo när man kollar symptom själv, det känns som om man MÅSTE vara sin egen doktor! Och jobbet, jodå nog har det slitit på kroppen med all stress, allt ansvar och en arbetsmiljö som hade mycket i övrigt att önska...även om det fanns bra stunder också. Hade tänkt åka på loppis i morron men väglaget ska inte bli så bra, så jag tar det på söndag istället, det blir tv i morron :D Kram på dig, fina Paula!
Mia

Postat av: Znogge

Publicerad 2020-01-17 21:58:06

Jag tittar på Sveriges mästerkock och imponeras över hur många duktiga amatörkockar det finns.

Illa att du fick vänta så länge på dina provsvar för det är självklart inte okej. Bra i alla fall att det blir ny provtagning och tveka inte att berätta om din viktminskning. Vid ett läkarbesök är helhetsbilden viktig.

Svar: Ja visst är dom duktiga....sen finns det ju de små mästerkockarna också, där blir jag banne mig ännu mer imponerad!!Ja, det var illa men kanske jag får skylla mig själv som inte ringde om det men nu har jag läkartid, så då kommer jag att berätta allt. Tack snälla du för omtanken <3
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela