tanthuset.blogg.se

Fem en fredag: Skräp!

Publicerad 2020-01-31 11:07:18 i Allmänt,

Crap, skit, skräp....tja det är ungefär så jag har känt mig en period och fortfarande känner mig, jag vill skylla på vädret och hoppas att det är så. Både bloggen och Facebook har blivit lidande när inte inspirationen riktigt finns där. Skräp!!
Så till frågorna
1.Vad är något du av misstag kastat bort?
Min första tanke är när jag skulle koka räkfond, efter att kokningen var klar satte jag durkslaget över vasken, slog i allt från grytan....tja tänk själva, kokta räkskal kvar, buljong borta! Förvirrad redan då! Skräp!!
2. Hur ser din mejlkorg ut?
Kliniskt ren även från skräppost! Jag rensar flera gånger om dagen
3. Vad behåller du gärna som andra ser som skräp?
Grönsaksrester! Sparar, fryser in och när det är tillräckligt mycket, kokar fond (utan att slå ut den i vasken!)
4. Hur noggrann är du med källsortering?
Ganska bra tror jag. Nu har vi ju fått en brun tunna för matavfall också....men det kan jag ta hand om ändå! Det jag inte tar hand om får grannens höns, så den där tunnan blir nog inte använd så mycket
5. Hur skräpigt är det i din omgivning? 
Inte alls speciellt mycket, varken inne eller ute
För att inte skräpa (skita) ner i naturen finns det numera bärbara toastolar, enkel att använda, påsar medföljer! Ganska smart men man får ju ta med sig påsarna förstås...undrar var man slänger dom??
Apropå toaletter och skräp!
Det här är väl också skräp!!??
Till sist en riktig "skitunge" (men ack så älskad) ❤ Sonen som undersökte en sotig öppen spis för många, många år sen.... 
Så kan det gå men nu är jag fäääääärdig!!!!!!!!!!!
Mer skräp hittar du hos Elisa

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela