tanthuset.blogg.se

Skyltsöndag

Publicerad 2020-02-23 11:24:41 i Allmänt,

Så var det dags för BP:s söndagsskyltning! Tiden går fort och jag tyckte förra söndagen var ett par dagar bort bara.... och som vanligt är jag inte ensam om att skylta, här finns det fler som gör det! 
Jag börjar med byns Resecentrum! Antalet anställda har decimerats till noll, om det överhuvudtaget har funnits nån?? Möjligen den som skulle skottat.... numera är det knappt nödvändigt med tanke på att det inte finns några bussförbindelser att tala om, ja skolbussen förstås... men just här stiger det inte på några barn längre. 
För att fortsätta den röda tråden att inte ha nån röd tråd, så kan jag meddela att i min carport står den....den som orsakat sånt rabalder i komunen, den BRUNA TUNNAN!!! Här ska vi alltså lägga vårt matavfall som de flesta påstår sig inte ha. Tunnorna kördes ut utan att någon egentligen visste att dom skulle komma, dom liksom bara stod där en dag! Alldeles gratis 😉 MEN om man inte vill ha dom, så måste man fylla i ett formulär, där man skriver ner hur man tänker hantera sitt avfall, dvs kompostera genom varmkompost eller bokashi och det formuläret kostar 700:- att få godkänt. Alldeles ogratis! Nu hyr vi ju och vi har kommit överens med hyresvärden att lämna tillbaka tunnan för vi tänker börja med bokashi, vi har ytterst sällan matavfall, dels har vi en hungrig hund sen har två av grannarna höns som äter det mesta.
Så hittade jag en gammal bild från fd jobbet. En stolpe med skyltar som visar var de olika husen finns...som om dom inte skulle synas men stolpen är/var fin. Husen var Gula villan (kök, matsal, kontor), Wina (fd lärarbostad, varför det heter så kan man ju bara fundera på!), Elevhemmet (ja just det), Lektionshuset (som det låter) och Vakta (gamla vaktmästarbostaden). 
...och apropå Vakta....den här skylten stämmer ganska bra 😉
Nähä, nu har klockan blivit mycket, dags att dra på sig skidorna och jobba sig igenom den här söndagen! 
Ha det fint alla 💗
 

Kommentarer

Postat av: Gunnel

Publicerad 2020-02-23 12:10:33

Vi har två olika tunnor med vardera 4 fack för vårt avfall av mat, plast, tidningar, kartong, glas m.m. Den där klockan passar en som struntar totalt i hur mycket klockan är. Jag skulle i varje fall inte orkat räkna ut tiden.

Svar: Jag orkar inte heller räkna ut tiden :D Vi har inga fack alls i våra tunnor, det hade ju varit smidigt!
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2020-02-23 14:10:44

Ser lite öde ut på resecentrum ... och klockan ger mig nästan skrämselhicka!
Vi har en tunna med två fack - ett för hushållssopor och ett för matavfall - och vi kan välja till en tunna till för plast, glas och tidningar. Vi valde bort det, då tunnorna är stora och fula och jag ser det inte som något problem att ta med mig de grejerna till Returstationen när jag ändå åker till affären :)
Ha en fin söndag!
Kram

Svar: Såna grejer tar jag också med till återvinningen, förutom tidningar som jag eldar upp :) Ha en fin söndag, du också Anki! Kram på dig
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2020-02-23 15:23:02

Härliga skyltar du hittat. Den med hunden var ju för rolig :)
Va bra att du inte har något matavfall utan återvinner det direkt till granne och hund :) Vi har rätt mycket faktiskt som vi lägger i en speciell grön påse och sedan i ett speciellt fack i sopkärlet. Avfallet går till biogas tydligen. Ha en fin söndagskväll kram <3

Svar: Ha en fin kväll du också, Lisa :)
Mia

Postat av: Anta Snaque

Publicerad 2020-02-23 17:21:41

Hej Mia!
Har sett dina kommentarer hos Gunnel (Pantertantens Passioner) och förstod att du inte bor så långt ifrån Ramsele där min mormor var född och där jag fortfarande har släktingar. (Mina morföräldrar är f.ö. begravda i Vindeln.) Nu följer jag din trevliga blogg; intressant att se lite av vad som händer kring mormors hemtrakter. :)
Må så gott!


Svar: Men himmel så liten världen är ändå och va kul att följer med på min bloggresa i Västerbotten, du är så välkommen! Ha en riktigt fin kväll :)
Mia

Postat av: LillaSyster

Publicerad 2020-02-23 18:13:03

Vi har en soptunna och matavfallet ska läggas i en grönplastpåse som sorteras ut vid avfallsanläggningen och där blir det till biogas. Den gröna påsen tillhandahåller soppkarn med el om du vill hämta själv på "tippen"

Svar: Det låter smartare än vår lösning här!!
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-02-23 18:14:50

Sopåkaren skrev jag sen bytte tfn ut ordet

Svar: Telefonerna lever ett eget liv ibland :)
Mia

Postat av: Karin Eklund

Publicerad 2020-02-23 20:46:33

bokashi låter smart!
vi har kompost i vanlig mening (ej öppen) och det fungerar bra.
gillar matteskylten!
klockan gör mig yr, haha.
trevliga skyltar!

Svar: Jag gillar tanken på bokashi, det verkar sunt och smart :) Tack Karin, ha det så fint :)
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2020-02-23 22:01:25

Härliga och roliga skyltar och några som får mig att fundera lite extra.
Rececentrum ser lite öde ut och verkar ju vara det men fint ändå att skylten finns kvar.
Har förstått att tömningen av sopor kan vara knepigt utanför stadsområdena. Men hur gjorde man förr? Sedan så undrar jag över namnet "bokashi" . Tittade via länken vad det kunde innebära. Men vad heter det på svenska. Måste ju finnas ett annat ord eller uttryck.
Tyckte nog att stolpen med de olika skyltarna var både fin och tydligare Även om det nu var en del snö på den.
Och att "matte" vaktar huset kan ju vara bra att känna till.
Klockan är klockren och jag hoppas du fick en fin skidtur.
Ha det gott!

Svar: Jag vet inte om det finns nåt svenskt ord för bokashi.... Kommunen använder också det ordet, men det kommer nog så småningom :) Ha en toppenfin dag, Ditte!
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2020-02-23 22:29:03

Snacka om att ha storhetsvansinne. Tänker på Resecentrum som ser mera ut som en fjällstuga trots att den är blå och "ur funktion" idag;-) Men läcker är den.

Bokashi - nja. Jag hade nog valt den kostnadsfria tunnan. Åt andra sidan bor vi ju i lägenhet och har hur många återvinningscontainrar för olika saker som helst. Kan säga att behållarna för papp och plast är fulla redan dagen efter att dom har tömts.

Då matte var mitt sämsta ämne i plugget så håller jag mig till siffror, prickar eller streck på klockan;-)

Vilket härligt inlägg med irl-inslag! Tusen tack för det och länken:-)

Svar: Tack BP...den bruna tunnan kostar knappt 400:- om året här, så hur vi än vänder oss så får vi betala :)
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2020-02-23 23:09:28

Den där klockan får du faktiskt behålla!
Matavfallskärl fick vi ju också nyligen, jag kastar skal, typ äggskal, fruktskal osv. använda kaffefilter, ja det blir väl det och just inget mer. Ibland har jag gamla mejeriprodukter men de rinner ju rakt igenom påsen, haha, så bara att hälla i vasken.
Bokashi har jag läst om, ambitiöst tycker jag. Men ni tycker säkert om att dona med sånt.
Första skylten som ser lite ensam och övergiven ut påminner om att jag igår såg nyheten att alla turistbyråer i Dalarna ska stänga! Fick faktiskt gnugga mig i ögonen, Dalarna är ju ett turistlän och nog är det väl många som gärna frågar experter till råds istället för att gå in på opersonliga hemsidor??
Tack för fina skyltar, och snö som bonus!
Kramen

Svar: Men nu blir jag orolig på riktigt! Har alla styrande totalt tappat sans och förnuft???? Man slutar aldrig att förvånas....kram på're
Mia

Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Publicerad 2020-02-23 23:23:43

Vilken fantastisk söt skylt med hunden. Jag har hela mitt liv älskar skyltar där djuren får en framträdande roll :)

Svar: Älskar man djur så blir det på det viset <3
Mia

Postat av: Susjos

Publicerad 2020-02-24 00:05:16

Snygga skyltar! Skrattade gott åt "Här vaktar matte"-skylten, och den där klockan vill inte jag ha heller!
HA det gott!

Svar: Skylten är sann ;) :D
Mia

Postat av: Susie på Stjärnarve...

Publicerad 2020-02-24 09:36:43

Sylten med hunden som varnar för matte skulle jag gärna vilja ha här, den var riktigt kul!
Vi har två tunnor som står bakom trädgårdsboden, en grå för vanligt skräp och en brun för matavfall. Dessa körs sen ut till vägen var 14:e dag. Sen har vi en alldeles egen tunna som vi fyller med en del trädgårdsrester när vi inte orkar gå ut i parken och vår öppna dikeskompost!!
KRAM/Susie

Svar: Vi har en dikeskompost här också, det är bra :)
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela