tanthuset.blogg.se

Fem en fredag v.48: Advent

Publicerad 2019-11-29 10:58:00 i Allmänt,

Dags för veckans fem en fredag som Elisa så fint handhar och veckans frågor är:
 1. Gör du något särskilt inför advent?
 2. När åker ditt julpynt upp? (om du inte firar jul, gör du något annat denna tid?)
 3. Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul?
 4. Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?
 5. Använder du dig av en julkalender?
  ...och svaren blir:
  Gör du nåt särkilt inför advent?

 6.  
  Som så många andra (gissar jag) så åker ljusstakarna fram och jag börjar smyga fram lite julsaker men väldigt försiktigt gör jag det, så inte julpolisen tar mig! 
  Tidigare år har jag redan bakat färdigt inför julen vid den här tiden men i år vete 17 vad som hänt..... Jag kanske har insett att det där inte är så viktigt längre?? Åtminstone inte så många sorter *korsar fingrarna bakom ryggen*

   
  När åker ditt julpynt upp?
  Ärligt talat, så har jag inte så mycket pynt, ett par stackars tomtar och några änglar och som sagt, dom åker fram här nu under helgen troligtvis. På den tiden jag hade julgran så åkte den också fram vid advent (hädelse, jag vet) och i den hade jag så mycket pynt, så det tog mig nästan två dagar att klä den och alla saker skulle vara i guld och svart! Nu när jag tänker på det, så undrar jag om jag var riktigt klok!!!???? 
   
  Traditionellt är advent en fasteperiod, vad skulle du ge upp i väntan på julen?

  Bildresultat för kronlunds kursgård"

  Jag kan lätt ge upp det mesta faktiskt, bilden ovan är på min arbetsplats de sista åren av mitt arbetsliv och där serverades det julbord flera gånger i veckan ibland,  från slutet av november ända fram till jul. Redan i slutet av september började jag planera för julborden, i oktober började förberedelserna, som att rulla köttbullat t.ex....sen höll det på så hela hösten. Snacka om att man var less på julmat.... Nu kan jag nästan sakna det där, konstigt nog. 

  Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?

  Julefrid....ett ord jag alltid försöker att komma ihåg. Vägen till julefrid ser jag fram emot, den innebär att inte stressa ihjäl sig för att det blir jul. Den innebär också att allt som tidigare var så viktigt, det materiella, har blivit mycket mindre viktigt nu. Bilden ovan är tagen för 43 år sen, det är min äldste son som blev helt fascinerad av änglaspelet, den bilden får representera glädjen i det lilla i livet. 

  Använder du dig av en julkalender?
  Nej, jag gör inte det, fast i fjol fick jag faktiskt en kaffekalender av grannens dotter! 

  Bildresultat för julkalender kaffe"

  Men jag köper ingen kalender för att ha själv 😊

  HÄR får du flera svar på Elisas frågor 

   Aktuellt idag! 
 7.  
  Ha en fin fredag! 
Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela