tanthuset.blogg.se

Skyltsöndag 240

Publicerad 2019-12-15 11:14:00 i Allmänt,

Oj vad söndagarna kommer fort! Nu är det dags igen att skylta tycker BP 😄
När vi var till Vindeln i veckan så passade jag på att fota skyltar, äntligen lite framförhållning! 
Att det finns stoppskyltar i ett samhälle är ju inte ovanligt men jag vet inte hur vanligt det är med ett s.k flervägsstopp?? Det innebär att i vår fyrvägskorsning, så har alla stopp-plikt oavsett vilket håll du kommer ifrån. Sen är det först in först ut som gäller! Oftast är man ensam men det händer ibland att man kommer två samtidigt, då är det bara att blunda, tuta och köra!!! Näääääää, högerregeln gäller 😃
Apropå färdmedel, vi har ju en sparkfil också! Det är alltså ena trottoaren som kan nyttjas av sparkåkare....fast det blev lite tokigt i år när första halkan kom. Kommunen var väldigt ambitiös så när dom skulle sanda trottoarerna så passade dom på att sanda även sparkfilen! Hoppsan!! 
Vindelns egen trubadur har konsert nästa lördag, han är riktigt duktig! Vi får se om det blir en resa dit
Vi var ju ner till kyrkan också, vilken tur att inte min lilla Artemis var med, hon fick ändå inte följa med in!
På kyrkogården finns "Finska gravarna". Här vilar 27 krigsbarn som alla dog i difteri medan dom var i Vindeln, så tragiskt
Jag tänkte inte på att fota graven men hittade en bild på nätet
Elena utan H Vindelns kyrka var verkligen inget att fnysa åt.
Här finns finska gravar med 27 evakuerade från Rovaniemi, hur, vad och varför förstår jag inte riktigt, idag var google inte min vän
 
Så till nåt helt annat, jag kunde inte låta bli att fota från ett inlägg på tv4 nyheterna igår, en synnerligen allvarlig skylt!!!
Heja alla ni som var och demonstrerade!!!!!!! 
Jaha, då var det klart....i alla fall från mig men HÄR finns det fler skyltare! 
 

Kommentarer

Postat av: "LillaSyster"

Publicerad 2019-12-15 12:51:04

Har aldrig sett tilläggsskylt för spark innan. Du får ta dig en tur och lyssna på er egen trubadur - kan nog bli en bra uppladdadning för julen! Ha en bra eftermiddag!
( gillar mina handgjord muggar - använder dem flitigt. Keramiken som gjort dem har jag följt sedan jag var i 7 års åldern. Nu i höstas när mamma och pappa besökte hennes ateljé sålde hon ut allt, för att 2020 börja njuta av pensionärslivet.)

Svar: Din mugg var verkligen häftig! Hon kanske jobbar lite när hon känner för det då, nu när pensionärslivet hägrar :) Ha en fin kväll <3
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-12-15 15:24:15

Sparkskylten var fiffig, en egen sparkfil.
Sista skylten, man trodde inte den skulle behövas, gräsligt.
I övrigt snyggt skyltat!

Svar: Håller fullständigt med dig om den sista skylten! Ha det fint ikväll, Gerd <3
Mia

Postat av: Gerd

Publicerad 2019-12-15 15:25:05

Anonym är Gerd!

Svar: Du är ju för go' Hahaha
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2019-12-15 16:53:29

Vilka bra skyltar du hittat. Verkligen. J,a detta med att alla har stopp kan ju ställa till det. Undrar om alla tänker på högerregeln. En sparkfil passar ju fint men synd att den sandades av bara farten.
Tragiskt med de finska krigsbarnen som avled och som hoppades på ett liv här tills i alla fall kriget tog slut.
Många var det som demonstrerade igår. Men inte lyssnar politiker. De har ju gräddfil till vården så varför bry sig om sina väljare. Och Sverige har inte ont om pengar.
Önskar dig en fin kväll denna tredje advent.

Svar: Nej, politikerna lyssnar inte på dom som valt dom, det är dålig framförhållning!! Ha en underbar kväll du också, Ditte!
Mia

Postat av: Susie på Stjärnarve...

Publicerad 2019-12-15 17:16:53

Kul skyltar! Jag håller med dig om den sista skylten - det är inte klokt att dom måste spara så mycket på sjukvården!? Det finns en massa annat skräp som dom kunde dra in på. Här på Gotland förundrar jag mig varje gång vi åker till Visby att dom gjort en ny cykelväg för MASSOR av MILJONER från Tofta ner till Klintehamn. Visserligen förstår jag att det är läskigt att cykla på en bilväg, men man undrar ju hur många vårdplatser dom får lägga ner för att kunna bygga den?
KRAM/Susie

Svar: Man slutar aldrig att förundras över hur ekonomin sköts! Man skakar på huvudet ibland (ofta) Kram på dig!
Mia

Postat av: Mösstanten

Publicerad 2019-12-15 17:27:25

Ja det var fina och lärorika skyltar. Jag visste inte att det fanns flervägsstopp och sparkfiler.

Svar: Sparkfil tror jag vi är ganska ensam om :)
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2019-12-15 17:30:33

väldigt allvarliga skyltar.

Svar: Ja, det blev så idag :)
Mia

Postat av: Åke

Publicerad 2019-12-15 17:39:07

Här i Sundsvallstrakten finn det en del sådana där skyltar har jag upptäckt. Det här med sand i sparkfilen var inte så lyckat...

Svar: Se där, jag trodde vi var ganska ensamma om dom :) Nä, det blev inte så populärt bland sparkåkarna det där med sanden :D
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2019-12-15 18:29:31

De där flervägs stoppskyltarna är ju (som tur är) inte alltför vanlig här hemma. Värre är det utomlands. Jag vet ju vilken regel som gäller egentligen, men skyltarna känns liksom inte helt naturliga för mig.
En egen sparkfil minsann! En sådan skylt har jag aldrig sett, vilket kan bero på att man inte använder sparkar i nollåttaland;-)

Vilket fint monument med namnen på de 27 krigsbarn. Vackert i all sin enkelhet.

Å sista skylten - kan bara instämma med dig. Det är vansinne vad Landstingen håller på med just nu. Hoppas någon politiker har vett nog att sätta stopp för alla uppsägningar.

Tusen tack för en toppen skyltmix och länken:-)

Svar: Det är många här också, som inte tycker de där skyltarna känns ok bl.a dom som inte stannar alls! Jaadu, vad säger man om våra politiker, jag litar inte på en enda längre, bara brutna löften och annat elände
Mia

Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Publicerad 2019-12-15 19:25:36

Men du så hjärtskärande med gravarna :(. Vilken sorg för föräldrarna till dessa barn och vilka tider, så nära i tiden men ändå känns det långt bort. Tänk ändå vad vi ska vara glada för att vi inte har dessa sjukdomar idag att tampas med.

Annars det där med högerregeln tycker jag folk överlag är rätt dåliga på. Sköter folk sig i den flervägsstoppet?

Svar: Ja, det var tragiskt med gravarna, det kom några finländare hit för några år sen som hedrade de små barnen vid en speciell ceremoni.
Mia

Postat av: Susjos

Publicerad 2019-12-15 19:53:31

Snyggt skyltat, kul att se skyltar från din lilla stad. Va bra med en sparkfil, synd att det råkades sandas där!
Ja, det var stor demonstration här i stan igår angående vården och uppsägningarna, flera av våra läkare och annan vårdpersonal var där. Helt galet det som händer!
Kram

Svar: Det är helt galet att inte politikerna lyssnar på dom som lever och verkar i verkligheten, jag har svårt att acceptera det! Kram på dig
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2019-12-15 23:45:38

Nää vad skådar mitt öga, har ni en sparkfils-skylt!!! Det har inte vi, och våra väg-gubbar dom sandar varenda millimeter av våra trottoarer! Jag blir så jäkla förbaskad, utanför Coop står minst fem sparkar parkerade varje dag det är vinterföre, men ändå fattar man inte! I år (om det blir något sparkföre) ska jag prata med berörda,...tror hornen växer) för det är livsfarligt att susa fram o plötsligt hamna bland gruset o få tvärstopp!Men Paulalilla nu ska du vara snäll och bara säga att det var fina skyltar även denna vecka! Kramen

Svar: Med all rätt kan hornen växa, Paula....det gjorde det i Vindeln också! :D Kram på're
Mia

Postat av: Gunnel

Publicerad 2019-12-16 07:15:26

Kul skylt för en egen sparkfil. Det är en skylt som vi definitivt inte har användning för här i Skåne. Det kommer aldrig någon snö som ligger så länge att det går att åka spark.

Svar: Nej, det förstår jag :)
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2019-12-16 08:20:11

Häftigt med en spark- fil! Det har jag aldrig sett förr! Å andra sidan så finns det knappat några sparkar heller :)
Flervägsstopp har vi däremot inne i Norrköping - tror bara att det är på ett ställe, men vet inte säkert.
Sista skylten ... ja HEJA alla som var med och demonstrerade!

Svar: Jag kan bara hoppas att de styrande lyssnar på dom som lever med situationen på sina respektive arbetsplatser!
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-12-16 10:25:20

Här i Ostersund borde de kunna ha en sparkfil. Jag tycker att sandningen sköts lite dåligt och ofta är gång- och cykelvägar rena rama blankisen. Som igår kväll... när jag skulle ta en lite längre promenad till ena dottern. Inte ett sandkorn så långt ögat nådde. Jag mötte faktiskt några sparkstöttingar. Och cykelvägarna är så breda så det borde inte vara något problem mad att avdela en bredd rill sparkstöttingarna. Och sanda resten till cyklisterna.

Svar: Lägg fram det som ett förslag till kommunen! Det kan ju inte vara så svårt eller dyrt att göra det, tycker jag!
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2019-12-16 10:26:02

Den anonyme var jag.

Svar: Tack Anna-Lena :)
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela