tanthuset.blogg.se

Hantverk

Publicerad 2019-12-07 11:58:45 i Allmänt,

Den här dagen för ett år sen så var vi tre grannar som bestämde oss för att göra korv, ett hantverk som börjar bli smått populärt igen. Förr var det ju vanligt att man gjorde korv och syltor av alla de slag innan jul men i dagens samhälle är det knappast nån som hinner med det, det är så mycket annat som ska prioriteras och det förstår jag men jag tror (kanske) att många skulle känna lite lycka av att göra sin egen korv man blir liksom ganska nöjd och stolt över sig själv 😍 dessutom är det roligt, speciellt om man är några som gör det tillsammans så man får en trevlig stund på köpet! 
 
 
Vi hade bestämt oss för att göra två sorters korv, en spickekorv med ett recept som grannen Bo-Anders hade och så en älgkorv med Västerbottenost
 
 
Sammanlagt blev det ca 15 kilo korv att dela på, vilken skatt! 
 
 
Men innan vi delade upp det, så fick Bosse ta hand om det och stoppa in det i sin rök, han är lite av en specialist på det där med rökning 😂 och gott blev det! 
 
 
...och naturligtvis fanns det en kontrollant med i köket! 
Ha en underbar lördag alla !!!! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2019-12-07 13:12:04

dotter har gjort egen korv, hon är noga med vad familjen äter.

Svar: Bra gjort av tjejen!!
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2019-12-07 17:08:43

Så himla duktiga ni är! Alltså när jag la upp korvskinnet på bloggen häromdagen trodde jag nog aldrig att det faktiskt fortfarande fanns folk som ägnade sig åt korvstoppning. Men där hade jag till synes fel.
Vilket jobb ni gjorde! Å visst kan du känna dig stolt över att behärska detta hantverk:-)

Svar: Att göra egen korv börjar bli lite "inne" faktiskt, inte för att jag känner mig modern för det :D Det var kul att testa så jag kommer att göra det igen, då blir det lammkorv!
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2019-12-07 19:50:43

15 kilo! Det var inte illa. Det är alltid gott med hemlagad mat... men att göra egen korv, det är jag nog för lat för.

Svar: Hemlagat är bäst men en vanlig korv med bröd ute är himla gott ibland :D
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2019-12-07 22:10:41

Vad trevligt! Och jag vet att detta att stoppa korv är ett rejält jobb som tar tid.Men ni såg ut att också ha trevligt under stoppningen.
Har i barndomen, alltså länge sedan, varit med min mormor som stoppade korv.
Spännande här att ni rökte den också. Har ni provsmakat? Kan tänka mig att det var gott.

Svar: Det var jättegott!! :)
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2019-12-08 07:34:03

15 kg ... wow, det var bra jobbat! När barnen var små... och svärmor levde, då gjorde vi alltid korv till jul - och visst är det både kul att göra och gott att ha!
Ha en fin andra advent!

Svar: Trevlig 2:a advent till dig också, Anki <3
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2019-12-10 14:11:38

Jag äter ju inte korv men kul att ni grannar går ihop och gör något hantverk. Ser mysigt ut :)

Svar: Det var jättekul :)
Mia

Postat av: Orsakullan

Publicerad 2019-12-10 19:55:42

Min blogg har kraschat och jag kommer inte in på den mera. Ser era kommentarer men det är också det enda. Jag finns på www.orsakullan.vimedbarn.se just nu, men velar att ta blogg.se istället. Återkommer med saken så du vet. Förlåt att jag inte skriver utifrån ditt inlägg men detta är så ni läsare ska veta. ❤

Jag skriver här eftersom jag inte vet när appen kanske slutar importera era kommentarer. Vill inte förlora kontakten :) så skriv i min "nya" så börjar jag kommentar igen så fort energin är tillbaka.

Svar: Tack för info Madeleine, då vet jag <3
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela