tanthuset.blogg.se

Fem en fredag v. 49: Flyttfågel

Publicerad 2019-12-06 13:26:00 i Allmänt,

Jaha, då var det fredag igen och med den kommer Elisa's fem frågor som idag handlar om flyttfåglar 😉 fast inte de bevingade varelser man kanske tänker på i första hand.

1. Om du skulle migrera på hösten, var skulle du bo?
Då får det nog bli nånstans där det inte är ökenvarmt, för jag gillar ju egentligen inte om det är så varmt så att jag inte kan andas och jag gillar hösten men Madeira verkar lagom och dessutom har dom ju ett fantastisk växtklimat där. Bild lånad från nätet

Bildresultat för madeira"

2. Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus?
Just i det röda huset vid den vackra sjön har jag bott i 1½ år nu
 
 
3. Vad är något du skulle vilja förändra hemma? 
Det ska möjligen vara att det inte finns några rabatter att tala om, det skulle jag gärna ha några fler men här är så mycket sten fast en liten rabatt har jag kunnat gräva i alla fall 

 
4. Hur många gånger i ditt liv har du flyttat?
Huvva!!! Jag räknade och kom fram till att det är 32 gånger!! Räknat från den dagen jag föddes.... 
5. Bor du där du vill bo?
En orolig, irrande själ, en nomad men nu orkar jag inte flytta mer. Undrar hur många gånger jag sagt det??? Alltför många.... Dock har jag ofta känt att rötterna drar på gamla dagar, alltså ner till Hälsingland men det lär jag aldrig hända att jag flyttar dit, såvida jag inte vinner en massa pengar och kan hyra folk som flyttar åt mig! 
 
 
HÄR kan du läsa om fler flyttfåglar 😉
Ha en alldeles underbar fredag! 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-12-06 15:29:26

Oj, så många gånger du har flyttat. Jag känner inte för att flytta från vårt hus på länge än och när det måste ske hoppas jag att jag får hjälp. Efter 42 år har vi samlat på oss en oändlig massa saker. Ha en fin fredagskväll.

Svar: Ja huvva vad man samlar på sig saker genom åren!!! :) Ha en fin kväll du också :)
Mia

Postat av: Gunnel

Publicerad 2019-12-06 15:30:51

Nu glömde jag som vanligt att skriva in mitt namn så jag hamnade här som anonym. Måste skärpa mig. Gunnel

Svar: Det är lätt hänt :D
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2019-12-06 16:52:58

Oj vad många gånger du flyttat. Jag räknade och fick det till 6 ggr från det jag föddes haha :) vilket fint hus du har :) Trevlig helg :)

Svar: Tack Lisa, ha det fint du också <3
Mia

Postat av: Åsa

Publicerad 2019-12-06 16:59:40

Oj, 32 gånger! Där ligger man i lä. :)
När du skriver "mycket sten" tänker jag stenparti. Kanske vore något? ;)

Svar: Det skulle kunna funka, här finns ju slänter också :)
Mia

Postat av: Nina

Publicerad 2019-12-06 17:11:05

Vad fint du bor. Ha en trevlig helg kram Nina

Svar: Tack Nina, ha det gott du också :)
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2019-12-06 17:42:51

Vilka intressanta frågor! Jag läste dina svar med stort intresse och funderade på vad jag skulle svarat. Oj, så många gånger du flyttat. Förstår att du tycker det räcker. Huset här vid sjön ligger ju så fint. Och visst kan du ju gräve dig en rabatt om du vill. Men det går ju fint med blomkrukor också.
Madeira tycker jag också är en fin ö och med lagom värme och vacker natur.
Önskar dig nu en fin kväll.

Svar: Tack Ditte, ha det så underbart gott <3
Mia

Postat av: Geddfish

Publicerad 2019-12-06 17:51:29

Åh, så fint du bor! Och, oj, så många gånger du flyttat!
Trevlig fredag! /Gerd

Svar: Alldeles för många Gerd!! Ha det så gott
Mia

Postat av: Ingrid

Publicerad 2019-12-06 17:52:59

Du har verkligen flyttat många gånger!
Vet du, jag hade lagt in en bild på strelizia jag också i dagens inlägg, men tog bort den och valde jakarandaträdet i stället.
Ha en fin kväll!

Svar: Det trädet är ju verkligen vackert <3
Mia

Postat av: Paula

Publicerad 2019-12-06 19:59:37

Men nu slog du mig med hästlängder Mia, men jag håller med dig om att det känns oöverstigligt jobbigt att flytta igen..men vem vet? Madeira ja, jag skulle väldigt gärna åka dit, men flytta..nä, det är svårt att få nya vänner o rota sig på äldre dar, i synnerhet om det uppstår språkförbristningar. Ha en skön andra advent, om du vill så är det Efit imorgon. Vet inte om jag hinner/orkar delta. Kika i så fall in på ettfotoitimmen.se
Kram

Svar: Jo du har rätt i det där med språket, då är Skottland eller Irland bättre :) Vet inte heller om jag orkar eller kommer ihåg EFIT risken är att det blir ett foto sen glömmer jag :D Kram på're
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2019-12-06 21:06:54

skönt att bo nånstans man trivs

Svar: Ja det är viktigt :)
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2019-12-06 21:19:51

Där slog du Paula, som ju bad om att slå hennes flyttrekord. Å du lyckades. Höll på att driva "bra gjort", men personligen hade jag inte velat flytta 32 gånger.
Huset du bor i är ju otroligt fint, och vilket läge! Åsså kör du en Suzuki jeep - helt godkänt:-)
Rabatter, ja har man gröna fingrar så... Det ser så fint och lättskött ut som det är. Detta sagt av mig som har noll talang för trädgårdsarbete.
Madeira skulle jag absolut tänka mig att flytta till. Ön är så otroligt vacker!

Svar: Ja, att jag slog Paula är jag inte så stolt över ;) men vad gör man?? Älskar mitt boende och älskar lilla Suzzie (bilen) som gör att jag kan ta mig fram på ett säkrare sätt på vintern, ha en fin kväll BP <3
Mia

Postat av: Boklysten

Publicerad 2019-12-07 02:06:06

Du har verkligen flyttat många gånger. Jag har sagt att om jag någon gång ska flytta härifrån så är det flyttfirma som packar och packar upp som gäller.

Svar: Så tänker jag också, inte en pinal tänker jag röra ;)
Mia

Postat av: Anki

Publicerad 2019-12-07 06:59:14

Oj - du är verkligen en flyttfågel, eller var ... för nu bor du ju verkligen på en härlig plats! Jag har flyttat 10 gånger från det jag föddes tills nu - och här har vi bott i 21 år.
Rabatter är fint, men är det svårt att gräva funkar det ju bra med krukor och blomlådor istället :)
Ha en fin helg!

Svar: Jo, det funkar bra med krukor också, ha en toppenlördag, Anki!
Mia

Postat av: Susie på Stjärnarve...

Publicerad 2019-12-07 09:53:06

Skrattade gott när jag såg att du hade en bil som hade samma namn som mig!? Fast - namnet stavades lite annorlunda förstås!
Sen skrattade jag gott när jag såg att du kunde tänka dig att "flytta ner till Hälsingland"!? Själva flyttade vi "ner till Gotland" och kan inte tänka mig att flytta längre norrut. Och det var en otroligt massa gånger du flyttat. Jag kunde bara räkna till sju ställen och dom två första har jag inget direkt minne av.....
Du bor ju fantastiskt vackert vid sjön, så några rabatter behövs kanske inte - fast varför inte satsa på några jättekrukor där du kan ha sånt som sätter lite färg på tillvaron!?
KRAM/Susie

Svar: Ja Susie, det får bli krukor :) Jo, det blir ner till Hälsingland, jag bor drygt 40 mil norr om mitt älskade hemlandskap nu. Namnet på bilen (alla bilar ska ju ha ett namn ;) ) var ganska självklart för mig, det är en Suzuki så det blev Suzzie :D Kram
Mia

Postat av: Kraka

Publicerad 2019-12-08 13:48:59

Det är otroligt jobbigt att flytta. Även de där "små" flyttarna utan möbler. Jag ska snart "flytta" igen, till Växjö. Blir trött bara jag tänker på det.
Kram

Svar: Usch ja men lycka till med nya flytten!
Mia

Postat av: Musikanta

Publicerad 2019-12-08 19:21:32

Håller med Paula om att ska man flytta ska man nog vara yngre. Då är det kanske lättare att få nya vänner. Språket också är viktigt - det räcker ju inte i längden att kunna göra sig förstådd eller delta i vanliga vardagssamtal. Man blir aldrig en i gänget i alla fall. Ju äldre jag blir, ju mindre flyttbenägen blir jag. Sen är det ju alla prylarna man samlat på sig...
Ingrid

Svar: Sant, jag orkar inte flytta mer nu :)
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela