tanthuset.blogg.se

Fem en fredag: Slutet gott

Publicerad 2019-12-27 10:43:27 i Allmänt,

Sista fredagen i år och alltså Elisa's sista fem frågor för året, så då kör vi väl 😄 Klicka på namnet så ser du vad andra svarat! 
1. Hur tycker du att året blev?
Tja, i det stora hela inte så stor skillnad mot förra året. Vi knallar på här i huset, skrattar åt en del som händer, retar oss på annat, precis som det brukar vara. Vi får vara glada att vi står på benen!
2. Gjorde du vad du tänkt under året?
Båda ja och nej. Egentligen hade jag väl inte planerat att göra nåt särskilt mer än att vi fick tillfälle att odla lite egna grönsaker på en allmänning här intill! DET gjorde vi och DET ska vi fortsätta med nästa år. Sen hade jag väl tänkt att överleva och det verkar också ha funkat! 😉
Men det typiska med mig är ju att i början av året (1/1) sätta upp helt orealistiska mål som jag snabbt bryter (2/1) Behöver kanske terapi??? 
3. Vad var det sämsta med 2019?
Dödsfall. Så är det. Min bästa vän blev hastigt änka när hennes man dog när han var ute och skottade snö..... Det blev en stor sorg och saknad för oss alla men naturligtvis fruktansvärt för henne! Sen dog vår farbror två månader innan han skulle fylla 101 år men det kändes mer naturligt även om det också förstås är sorgligt. Han var den siste i den generationen som gick bort. 
4. Vad kommer du minnas mest?
Att vi fick en ny familjemedlem, Lazze! 
En huligan, illbatting, marodör av värsta sorten men åååå vad vi älskar honom!
5. Hur avslutar du 2019?
Med goda föresatser att vara uppe till 12-slaget! Vilket innebär att jag förmodligen sover sött redan nån timme tidigare.... *suck* Vad ska det bli av mig????????????
Gott slut alla!! 
 

Kommentarer

Postat av: Paula

Publicerad 2019-12-27 11:34:54

Vi är nog rätt lika, lullar på och njuter av det lilla livet. Jag hoppar veckans frågor, kände att jag inte hade just något att komma med. Två sorgliga dödsfall, två fina vänner som inte finns längre, bägge yngre än jag...
Nä, vill inte se bakåt, vi ser framåt istället, eller hur? Jag börjar med att se fram emot ett loppispass idag så man inte helt slöar till. Kramiz

Svar: Jaaa Paula, vi ser framåt, det gör vi <3 Kram på're
Mia

Postat av: Lisa

Publicerad 2019-12-27 13:37:26

Verkar som du haft ett bra år trots dödsfall. Gud så söt Lazze är , helt underbar förstår att ni är helt betagna av honom :) Haha jag brukar pina mig för att vara uppe till tolvslaget för min mans skull men det är inte lätt :) Ha en fin fredag kram

Svar: Nog är du bra snäll som håller dig vaken ;) men vad gör man inte för kärleken :D Ha det gott, Lisa...kram!
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-12-27 14:23:46

Nej, bergsklättring blir det inte, men vandringar. Hoppas på att min beställda resa till Mustang i Nordvästra Nepal blir av. Det hänger på om tillräckligt många anmäler sig.

Den där med åttan på terapibädden gillar jag. Passar mitt mattesinne perfekt.

Önskar dig en riktigt bra fredag!
Kram

Svar: Men vad häftigt!!! Hoppas verkligen att resan blir av! Kram på're
Mia

Postat av: Kraka

Publicerad 2019-12-27 14:24:54

Men kära nån! Jag blev plötsligt anonym.

Svar: Oj, plötsligt händer det ;)
Mia

Postat av: Hanneles bokparadis

Publicerad 2019-12-27 14:53:20

lite högre får väl en sikta :)

Svar: Vi satsar på det :)
Mia

Postat av: A ROOM OF MY OWN

Publicerad 2019-12-27 17:15:41

vilken fin katt! nu vet ni vem som bestämmer i huset! det är inget som hindrar att en går och lägger sig extra tidigt på nyårsafton. de orimliga nyårslöftena kan en lika gärna avlägga 1/1

Svar: Jo, katten bestämmer ;) och nyårslöften kan jag lika gärna strunta i :D
Mia

Postat av: Klimakteriehäxan

Publicerad 2019-12-27 18:17:20

Nyårslöften och sånt har jag definitivt slutat med. Gillar korta startsträckor, planerar sällan långt i förväg! Fina katter du har!

Svar: Finaste katterna i byn ;)
Mia

Postat av: Susie på Stjärnarve...

Publicerad 2019-12-27 19:53:23

Lazze! Jag gillar namnet och så var han gudomligt söt!!
KRAM och GOD FORTSÄTTNING
Susie

Svar: Detsamma till dig, Susie :)
Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-12-27 20:03:52

Jag avlägger aldrig nyårslöften. Vet inte vad jag ska lova, haha.
Jag ska sitta här vid TVn på nyårsafton med min bingolott och förmodligen somnar jag före tolv.
Önskar jag hade en katt igen, men tyvärr omöjligt som jag har det.

Gott nytt 2020!

Svar: Gott nytt till dig också, Gerd :)
Mia

Postat av: Geddfish

Publicerad 2019-12-27 20:04:55

Anonym var jag, Gerd

Svar: Ingen fara :)
Mia

Postat av: BP

Publicerad 2019-12-27 22:54:06

Japp, du har överlevt och hållit dig på benen medan du satt på långkallingarna. Förstår precis vad du menar - hahaha! Tack för tre riktigt goda skratt, för det där med att lägga sig ner och inte komma upp nåt mer känner jag också igen:-)))
Inte roligt med det plötsliga dödsfallet av grannen, men 101 år är då verkligen en fantastisk ålder, som jag aldrig kommer att uppnå...
I motsats till dig är jag ju en nattuggla, så jag behöver nog inte kämpa för att hålla mig vaken på nyårsafton;-)

Svar: Jag önskar jag vore mer av nattuggla som du :) dom där timmarna av ensamhet skulle kännas bra, jag har det behovet för att ladda batterierna :D Hoppas du får en kanonlördag nu, Beate!
Mia

Postat av: Boklysten

Publicerad 2019-12-28 08:10:31

Vilken söt kissekatt!

Svar: Jaaa, sötast i hela byn ;)
Mia

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2019-12-28 11:21:43

Haha, den avr rolig! Funderar själv på de fem frågorna; Året blev bra! Vilet man inte ska ta som självklart.
Minnas? Karl-Petter som växte från Baby till en aktiv ettåring... och alla mysiga stunder med barnbarn ... och de båda döttrarna...mLänslan av att, så här i sista arbetsåret känna att det där med nedtrappning är delvis positivt, men också gör att man känner sig lite vid sidan om.
Bästa? Barnbarnen, som alltmer visar att mormor - och morfar - är viktiga
Sämsta: Tja, attd et fortfarande finns människor som visar att de inte gillar mig....Fast det ska jag inte bry mig om....
Avsluta året: Med Skönheten och odjuret på Malmö Opera, barnvakt till dotterdottern i Malmö dagen innan, antagligen ha med kusinen dit också.... och förhoppningsvis tolvslaget oi Värnamo, hos dottern där, som ska gra mig sällskap på Operan och åka med oss tillbaka ...

DET HÄR BLEV RÖRIGT! GOTT NYTT ÅR!

Svar: Men ett fint år verkar det som, Anna-Lena! Sen kan man inte vara älskad av alla och det kan ju vara deras förlust ;) Som du skriver, inget att bry sig om :) Barnbarn har jag inga och det sörjer jag men gläds med alla som har <3 Det verkar som om du får ett fint avslut på året också, så jag säger GOTT NYTT ÅR till dig!
Mia

Postat av: Ditte

Publicerad 2019-12-28 20:28:44

Vilken härlig sammanfattning du gjort. Mycket humor och en hel del allvar. Instämmer helt i ditt svar på fråga 1 och skrattar gott åt bilden. Hög igenkänningsfaktor här hos mig.Även på fråga 2 finns gemensamma nämnare. Dock odlar jag inga grönsaker direkt men det här med lite väl höga mål finns hos mig. Tror ibland att jag kan flytta berg.
Det sämsta med året? En del sjukdom hos vänner och som jag vet kommer att ha dödlig utgång. Och att jag ibland inte kommit till skott med det jag tänkt...Ska ändra på det. Och när döden knackar på dörren kan man inte göra så mycket. Handlar det då om "förhållandevis unga" - så blir det än mer tungt.
Vad roligt att Lazze kom till er. Förstår att han är er kär.
Ha det gott nu och trevlig söndag.

Svar: Tack Ditte <3 Ha det gott du också denna sista helgen på året! :)
Mia

Postat av: Micke

Publicerad 2019-12-29 14:11:13

Dödsfall är ju aldrig något trevligt, har lyckats ha alla jag känner i livet detta året iallafall men man vet ju aldrig.
Bäst att ta tillvara dagarna på egen hand och tillsammans med andra...som sagt...man vet aldrig.

Jag blir nog uppe till tolvslaget, det ska ju ringas ut det gamla året med någon som talar...vem är det i år?
Får undersöka detta.

Ha det bäst nu.

Svar: Att ta en dag i taget är alltid gångbart och då gärna med dom man älskar. Årets utringare (?) blir viss Lena Endre, ett bra val tycker jag. Ha det gött, Micke!
Mia

Postat av: Susjos

Publicerad 2019-12-30 22:18:29

Underbart med en ny katt, det piggar verkligen upp tillvaron!
Å så många roliga skyltar du lägger ut!
Kram och gott nytt år!

Svar: Ja, nog piggar han upp alltid....på flera sätt :D GOTT NYTT ÅR till dig också :)
Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Pensionerad, stundom passionerad (beroende på vad det gäller) tant ibland med glimten i ögat, rasande på orättvisor, glad över de små vardagslyckorna i livet, älskar våra djur och lever och bor tillsammans med min syster i Västerbottens inland, en liten by som heter Skivsjö. Det blev praktiskt av olika skäl, bl.a när vi båda blev pensionärer och ekonomin förändrades ganska radikalt men också av den orsaken att vi aldrig fick växa upp tillsammans i barn-och ungomsåren. Mitt största intresse är väl sysslorna i köket, systers intresse är virkning. Ja, och så gillar jag att fotografera :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela